<b><span class="BOLD"><strong>VIKTIG ELBIL: </strong></span></b>Honda e blir Hondas første rene elbil. Nå vises den frem i Norge<b><span class="BOLD"><strong>.</strong></span></b>
VIKTIG ELBIL: Honda e blir Hondas første rene elbil. Nå vises den frem i Norge. Foto: Hallvard Lunde

Honda e

Den­ne bi­len må Honda lyk­kes med i Norge

3000 bi­ler er salgs­må­let Honda har for sin split­ter nye el­bil, Honda e, som i dag ble vist frem i Norge for før­s­te gang. En bil som Honda lyk­kes med i Norge.

Publisert Oppdatert

Honda e blir den japanske bilprodusentens første helelektriske bil. Honda e ble første gang vist frem som en prototyp i Frankfurt i 2017 som «urban ev concept».

På den store bilutstillingen i Genève tidligere i år ble bilen vist frem som «Honda e Prototype», men nå er det bestemt at det offisielle navnet på bilen enkelt og greit blir Honda e.

<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>SKJERMBYTTE:</b></strong></span> De to skjermene i midten (lilla farge på bildet) kan skifte plass ved å trykke på en knapp. Slik kan fører og passasjer bytte på hvem som styrer underholdningen eller følger med på GPS-en.
SKJERMBYTTE: De to skjermene i midten (lilla farge på bildet) kan skifte plass ved å trykke på en knapp. Slik kan fører og passasjer bytte på hvem som styrer underholdningen eller følger med på GPS-en. Foto: Hallvard Lunde

Honda e i Norge

<b>MÅ LYKKES:</b> Axel Taebel, nordensjef i Honda, sier til SIDE3 at de må lykkes med Honda e i Norge.
MÅ LYKKES: Axel Taebel, nordensjef i Honda, sier til SIDE3 at de må lykkes med Honda e i Norge. Foto: Hallvard Lunde

Norge er det første landet Honda tar bilen til etter at de viste den frem i Genève tidligere i år. Det er også et signal om at Norge er et viktig marked for Honda.

– Dette er en bil vi skal lykkes med i Norge, sier Axel Taebel som er sjef for Honda i Norden. Han peker på at Norge er et viktig marked, at vi har fokus på elektrifisering, at vi har infrastrukturen på plass og at elbiler har fått aksept i befolkningen.

LES OGSÅ: Nå er Bentleys kabriolet til fire millioner til salgs i Norge

– Sammenlignet med en del andre land i Europa, ligger Norge 5–10 år foran i elbil-utviklingen, sier Taebel.

<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>OVERSIKT:</b></strong></span> Føreren har et eget display med informasjon knyttet til bilkjøringen.
OVERSIKT: Føreren har et eget display med informasjon knyttet til bilkjøringen. Foto: Hallvard Lunde
<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>BREDSKJERM:</b></strong></span> Interiøret i den nye elbilen Honda e er minimalistisk og stilig. Hele dashbordet er dekket med skjermer.
BREDSKJERM: Interiøret i den nye elbilen Honda e er minimalistisk og stilig. Hele dashbordet er dekket med skjermer. Foto: Hallvard Lunde

Ser vi på salgsstatistikken til Honda hittil i år, så forstår man hvorfor Honda må lykkes med Honda e. Selskapet er ikke å finne på listen over det 20 mest solgte bilmodellene i år.

<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>SOFA:</b></strong> </span>Baksetet er formet som en sofa. Trekket som er brukt i Honda e er møbelstoff, slik du finner på din egen sofa hjemme.
SOFA: Baksetet er formet som en sofa. Trekket som er brukt i Honda e er møbelstoff, slik du finner på din egen sofa hjemme. Foto: Hallvard Lunde

Honda e kan leveres i mars 2020

<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>3000 BILER:</b></strong></span> Ettermarkedsjef i Norge, Per Smedberg, sier Honda i Norge tar mål av seg å selge 3.000 Honda e i 2020.
3000 BILER: Ettermarkedsjef i Norge, Per Smedberg, sier Honda i Norge tar mål av seg å selge 3.000 Honda e i 2020. Foto: Hallvard Lunde

Honda vil trolig krype oppover salgsstatistikken når de i mars neste år kan starte leveringen av Honda e. Til SIDE3 sier Axel Taebel at produksjonen vil startet opp i desember i år og at de forventer å kunne levere ut de første bilene i mars neste år.

LES OGSÅ: Dette er Europas 12 fineste togturer

Ifølge ettermarkedssjef i Norge, Per Smedberg, tar Honda i Norge mål av seg til å selge 3.000 Honda e i løpet av 2020.

<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>HEMMELIG:</b></strong></span> Døråpneren til bakdørene på Honda e er godt skjult.
HEMMELIG: Døråpneren til bakdørene på Honda e er godt skjult. Foto: Hallvard Lunde

Rekkevidde Honda e: Minst 200 kilometer

Rekkevidden på Honda e er foreløpig oppgitt til minst 200 kilometer.

– Er 200 kilometer nok til å friste et kresent norsk elbil-publikum?

– Rekkevidden er minst 200 kilometer. Vi har ikke gått ut med en eksakt rekkevidde før vi vet at vi kan levere det vi lover, sier Taebel. Han slipper også en aldri så liten ukjent detalj ved bilens batteri.

– Den rekkevidden vi oppgir ved lansering skal aldri degraderes. Batteriets kapasitet vil alltid være 100 prosent. Du skal som kjøper av en Honda e ikke oppleve at du mister rekkevidde på grunn av at batteriets ytelse blir dårligere over tid, sier Taebel.

Han forklarer dette med at batteriet vil ha en «reservekapasitet», slik at de alltid kan levere 100 prosents batteriytelse.

Hvor stort batteriet på Honda e blir, har vi ikke fått opplysninger om.

<b>RENE LINJER:</b> Honda e har ikke mange overflødige designdetaljer. 
RENE LINJER: Honda e har ikke mange overflødige designdetaljer.  Foto: Hallvard Lunde
<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>MINIMALISTISK DESIGN:</b></strong></span> Hele Honda e er preget av en minimalistisk/retro-tankegang. Bilen er både morsom og stilig å se på.
MINIMALISTISK DESIGN: Hele Honda e er preget av en minimalistisk/retro-tankegang. Bilen er både morsom og stilig å se på. Foto: Hallvard Lunde

Bestilling, reservasjon og levering

Er du interessert i Honda e kan du alt nå melde din interesse på Hondas nettsider. Alle som er forhåndsregistrert vil få tilbud om å reserver bilen mot et depositum på 8000 kroner (800 euro) torsdag 16. mai.

Dagen etter, på selve nasjonaldagen, vil alle som vil kunne reserver bilen. Først når bilen er produksjonsklar, vil du inngå en kontrakt med en forhandler. Velger du å trekke deg, vil depositumet bli tilbakebetalt.

De som reserverer en Honda e neste uke, vil trolig kunne få utlevert bilen senest i mars 2020.

<b>POPP UT:</b> Dørhåndtaket på fordørene popper ut når du låser opp Honda e.
POPP UT: Dørhåndtaket på fordørene popper ut når du låser opp Honda e. Foto: Hallvard Lunde

Honda e: Design

Designet på Honda e er spesielt og absolutt noe som skiller seg ut i mengden. Designen har et retropreg over seg og både fronten og bakenden har en symmetri som vi tror mange vil like godt. Ellers er bilen preget av rene linjer. Speilene består av to kameraer, som viser bilder på skjermer inne i bilen.

Sjefdesigner for interiøret, Akinori Myoui, sier til SIDE3 at inspirasjonen til interiøret kommer fra måten vi i Skandinavia innreder hjemmene våre. På dashbordet er det brukt treverk, mens bilsetene er trukket i møbelstoff istedenfor typiske stoffer som tradisjonelt brukes i biler. For å understreke "hjemmekosen" er hele baksetet formet som en sofa og ikke individuelle seter som ofte er vanlig.

– Vi har forsøkt å lage et interiør som kommuniserer på mange nivå. De som sitter i bilen skal kommunisere med hverandre, med omverdenen via nettverk og bilens informasjon- og underholdningssystemer og med det som skjer utenfor bilen, sier Myoui.

<b>DESIGN:</b> Akinori Myoui har hatt ansvaret for designet av interiøret. Han sier den skandinaviske stilen har vært inspirasjonskilden hans. 
DESIGN: Akinori Myoui har hatt ansvaret for designet av interiøret. Han sier den skandinaviske stilen har vært inspirasjonskilden hans.  Foto: Hallvard Lunde

Unge og urbane

Målgruppen for Honda e er ikke storfamilien, men sikter seg inn mot et urbant publikum.

– Målgruppen kan være single, par uten barn eller for alle som vil ha en bil nummer to for reiser til og fra arbeid. En familie på fire som skal på langtur, bør nok heller vurdere vår nye Honda CR-V Hybrid, sier Nordensjef Axel Taebel.

Smarte løsninger

Honda e er full av smarte løsninger. Dørhåndtakene spretter for eksempel automatisk ut når du låser opp bilen. Skal du bare åpne døren, så er det en «Tesla Model 3-vri» som gjelder. Her må du trykke inn håndtaket på den ene siden og så gripe fatt i den andre siden som popper ut.

<b>KOSELIG:</b> Dører er trukket i stoff, noe som sammen med møbelstoff i setene og bruk av treverk gir en koselig atmosfære inne i Honda e.
KOSELIG: Dører er trukket i stoff, noe som sammen med møbelstoff i setene og bruk av treverk gir en koselig atmosfære inne i Honda e. Foto: Hallvard Lunde

Inne i bilen er dashbordet i hele bilens bredde dekket med ulike skjermer. I front for fører får man et informasjonspanel, mens det i midten finnes to berøringsfølsomme skjermer som kan brukes til navigasjon eller for å vise en film.

Bilen har til og med HDMI-inngang, noe som vi tror må være den første bilen i verden som har.

Et tastetrykk bytter om rekkefølgen på de to underholdningsskjermene i midten.

På hver side ved dørene finner man skjermer som viser bildet som «speilkameraene» fanger inn.

Hele baksetet kan legges ned, slik at man får et noenlunde romslig bagasjerom.

LES OGSÅ: (+) Test av Tesla Model 3

Honda e: Lading

Honda e kan lades med vanlig støpsel eller via hurtigladere. Ved bruk av hurtiglader skal man kunne lade opp kapasiteten til 80 prosent i løpet av 30 minutter.

Honda e har bakhjulsdrift.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her