<b>GEGENPRESS:</b> Om Opel Corsa-e blir like bra som Liverpool og trener Jürgen Klopp gjenstår å se, men med en rekkevidde på 330 kilometer bør den ha kapasitet til å stå ganske høyt på banen.
GEGENPRESS: Om Opel Corsa-e blir like bra som Liverpool og trener Jürgen Klopp gjenstår å se, men med en rekkevidde på 330 kilometer bør den ha kapasitet til å stå ganske høyt på banen. Foto: Opel

ELEKTRISK OPEL

Billig elbil med 33 mils rekkevidde

Her får VWs nye elbil konkurranse fra Opel.

Publisert Oppdatert

Med en rekkevidde på 330 kilometer er nye Opel Corsa-e perfekt for å fylle daglige transportbehov, mener Opel.

Rekkevidden er basert på testet av elektriske Corsa i tråd med prosedyrene i det nye og mer realistiske testregimet WLTP som erstatter NEDC. Føreren kan påvirke rekkevidden ved å velge mellom tre ulike kjøremodus – Normal, Eco og Sport. Sistnevnte sørger for økt respons og mer sportslig dynamikk, mens Eco sørger for optimalisert rekkevidde.

Opel Corsa e: Rekkevidde

Rekkevidden på 330 km er identisk med Volkswagens ID.3 med minste batteripakke på 45 kWh. I Norge har Corsa-e fått en prislapp på 249 900 kroner. Prisen på ID.3 med 45 kWt-batteri er foreløpig ikke kjent.

Rekkevidden og prislappen på Opel Corsa e, gjør at den utkonkurrerer Hondas første elbil, Honda e, som skal få en rekkevidde på "minst" 200 kilometer, men der prislappen starter på 266.000 kroner.

Opel Corsa e: Lading

Med hurtiglading kan batteriet på 50 kWh lades til 80 prosent av kapasiteten på 30 minutter. Elmotoren på 100 kW (136 hk) og et maks moment på 260 Nm, gjør at nye Corsa-e bruker 2,8 sekunder fra 0-50 og 8,1 sekunder til 100.

<b>SPORTY:</b> Opel ønsker at Corsa-e skal være en sporty bil å kjøre.
SPORTY: Opel ønsker at Corsa-e skal være en sporty bil å kjøre. Foto: Opel

Opel Corsa e: Utstyrsnivå

Opel Corsa-e kommer i tre ulike utstyrsnivåer: e-Selection, e-Edition og e-Elegance.

Allerede fra innsteg er Corsa-e utstyrt med varmepumpe, normalladeinntak på 7,4 kW og støtte for inntil 100 kW hurtiglading. I tillegg får du standardutstyr som automatisk nødbrems med fotgjengeroppdagelse, trafikkskiltgjenkjenning, aktiv filholder, elektrisk parkeringsbrems, oppvarmet skinnratt og 7-tommers berøringsskjerm med støtte for Apple CarPlay og Android Auto.

<b>GENERASJONER:</b> Opel Corsa fra 1983 og nye Corsa-e.
GENERASJONER: Opel Corsa fra 1983 og nye Corsa-e. Foto: Opel

e-Edition og e-Elegance får normalladeinntak på 11 kW, og de helt nye ECO-LED hovedlys som standardutstyr. Lys har lenge vært viktig for Opel, og nye Corsa er den første ut i småbilklassen som blir tilgjengelig med de adaptive og blendingsfrie IntelliLux LED-matrix-lysene.

Opel Corsa-e er ventet til Norge i løpet av våren 2020.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her