<b>DS 3 CROSSBACK E-TENSE:</b> DS kommer med elbil med rekkevidde på 300 km (WLTP). Nordmenn kan bestille bilen først i verden. Elbilen skal være på norske veier innen utgangen av 2019.
DS 3 CROSSBACK E-TENSE: DS kommer med elbil med rekkevidde på 300 km (WLTP). Nordmenn kan bestille bilen først i verden. Elbilen skal være på norske veier innen utgangen av 2019. Foto: William CROZES

DS 3 Crossback e-Tense

DS lanserer elbil med 30 mils rekkevidde. Norge er først ut

Nå er prisen på DS 3 Crossback e-Tense klar og den blir overraskende lav.

Publisert Oppdatert

DS startet som et modellnavn for Citroën, men ble siden lansert som et eget merke med fokus på høyere komfort. En elbil har manglet i utvalget, men nå annonseres elbilen DS 3 Crossback e-Tense.

- Vi er veldig glade for å kunne lansere en helt ny elbil i det norske markedet. E-Tense er som skapt for Norge og er bare starten på en omfattende elektrifisering av DS, sier Thomas Christensen, merkesjef for DS.

Det norske markedet har prioritet for levering av elektriske DS 3 og de første 100 på listen vil få bil allerede høsten 2019.

Christensen kan fortelle at alle kunder som står på reservasjonslisten og signerer kontrakt i 2019 vil få levert bil i første halvår 2020. Kunder som ikke har reservert bil, vil også få bil i 2020, men antakelig nærmere andre halvår. Muligheten for å reservere bil går ut onsdag 6. mars, da stenger reservasjonslistene. Nye kunder som ikke har reservert bil får tildeling når reservasjonslisten er fullført.

DS 3 Crossback E-Tense: Priser

DS 3 Crossback E-Tense So Chic: 312.000 kroner

DS 3 Crossback E-Tense Grand Chic: 342.000 kroner

DS 3 Crossback E-Tense So Chic er innstegsmodellen, mens DS 3 Crossback E-Tense Grand Chic er toppmodellen, med utstyr som Matrix LED lys, head-up display, trådløs lading, Proximity nøkkelfri adgang, ryggekamera, LED baklykter med dynamiske blinklys, 10,3" Touchskjerm med navigasjon, Active Safety brake med nattmodus og aktiv filholder.

DS 3 Crossback e-Tense: Rekkevidde

DS 3 Crossback e-Tense har en oppgitt rekkevidde på 320 km målt etter den nye WLTP-metoden. Kraften hentes fra et batteri på 50 kWt.

Batteriet kan hurtiglades til 80 prosent på 30 minutter med en 100 kW lader. Den elektriske motoren er på 136 Hk og batteriet er plassert i gulvet.

Med en 11 kw veggboks lades batteriet til 100 prosent på 5 timer. DS opplyser at batteriet har aktiv kjøling ved lading.

DS 3 Crossback e-Tense har et dreiemoment på 260 Nm og gjør 0 til 100 km/t på 8,7 sekunder.

<b>REKKEVIDDE: </b>DS 3 Crossback e-Tense har en rekkevidde på rundt 30 mil. I gulvet er det plassert et batteri på 50 kWt.
REKKEVIDDE: DS 3 Crossback e-Tense har en rekkevidde på rundt 30 mil. I gulvet er det plassert et batteri på 50 kWt. Foto: William CROZES
DS 3 Crossback e-Tense
DS 3 Crossback e-Tense
DS 3 Crossback e-Tense
DS 3 Crossback e-Tense
DS 3 Crossback e-Tense
DS 3 Crossback e-Tense

DS satser på komfort, og følger opp målsetningen også i elbilen. Blant annet har setene massasje.

For å begrense støyen så mye som mulig har dørene fått tykkere plater, sideruter er tykkere og frontruta har fått ekstra lyddemping. Luftdysene i kupéen skal også være ekstra stillegående.

12 høyttalere rundt om i bilen på totalt 515 watt kan sørge for at det som eventuelt er igjen av støy blir overdøvet av din favorittmusikk.

Bagasjerommet er på 350 liter. Her er flere detaljer:

DS 3 Crossback e-Tense

  • Lengde: 4,118 mm
  • Bredde: 1,791 mm
  • Høyde: 1,534 mm
  • Akselavstand: 2,558 mm
  • Bagasjerom: 350 liter

Bilen er ellers utstyrt med:

DS MATRIX LED VISION: Lyssystem som gjør at du kan bruke fjernlys hele tiden. 15 moduler med LED skal gi et optimalt lysbilde og tilpasser seg omgivelsene og andre trafikanter, og sørger for at man ikke blender noen.

KJØREASSISTENT: Skal virke i opptil 180 km/t og sørger for å holde bilen i det feltet den hører hjemme ved hjelp av en filholderassistent. Adaptiv cruisecontrol sørger for å holde en sikker avstand til bilen foran og bremser ned til full stopp hvis situasjonen krever det. Dette er selvkjøring på nivå 2.

SIKKERHET: DS 3 Crossback er utstyrt med sikkerhetsinnretninger som Active Safety Brake, en nødbremsassistent som skal indentifisere syklister, fotgjengere og andre biler. Ved behov skal bilen nødbremse uten hjelp fra føreren, dag og natt.

DS SMART ACCESS: DS 3 Crossback er en nøkkelfri bil hvis man ønsker det. Du kan låse opp og starte bilen med mobiltelefon og MyDS app.

FØRERMILJØ: Et digitalt instrument-panel skal la fører beholde oversikten over alt av informasjon. Et hjul på rattet åpner en meny hvor sjåføren kan velge mellom 5 skjermmodi som kan tilpasses førerens behov. Head-up display viser informasjon i farger på en skjerm som kommer opp av dashbordet. En 10,3-tommers skjerm sitter i midtkonsollen, og skal være den største skjermen i klassen.

Kilde: Produsenten

Se video av DS 3 Crossback og e-Tense:

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her