<b>PIONERS LILLE RØDE:</b> Klassikeren Pioner 8. Slepejolle, robåt, badebåt. Den lille røde dukker opp på netthinnen straks noen sier Pioner. 
PIONERS LILLE RØDE: Klassikeren Pioner 8. Slepejolle, robåt, badebåt. Den lille røde dukker opp på netthinnen straks noen sier Pioner. 

Pioner 60 år

En tradisjonell norsk suksesshistorie

Det går jevnt og trutt, uten dramatikk og store fakter. Men småbåtene fra Pioner har tatt nordmenn trygt på sjøen i 60 år. Det er litt av en prestasjon. Les om historien og se bildene her.

Publisert Oppdatert
<b>EN SIKKER BÅT:</b> Det var slagordet i mange år, nå er det enkelt båtliv som gjelder. Bildet på denne 70-talls brosjyren gjenspeiler godt hvilke verdier Pioner ville fremheve i sine båter. 
EN SIKKER BÅT: Det var slagordet i mange år, nå er det enkelt båtliv som gjelder. Bildet på denne 70-talls brosjyren gjenspeiler godt hvilke verdier Pioner ville fremheve i sine båter. 

Sier du «Pioner» til en nordmann med bare en ørliten tilknytning til båt og båtliv, vil umiddelbart bildet av en rød, liten båt flimre over netthinnen. Robuste småbåter for et enkelt båtliv.

Det er jo ikke så merkelig, for ser man på gamle bilder og brosjyrer er det jo nettopp den lille, røde Pioner-jolla som dominerte de første 10–15 årene etter at båtproduksjonen startet opp i 1959.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå