<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>GLADIATOR:</b></strong></span> Fronten på superyachten til Kurt Strand Design er inspirert av gladiatorhjelmen.
GLADIATOR: Fronten på superyachten til Kurt Strand Design er inspirert av gladiatorhjelmen. Foto: Kurt Strand Design

Designet av Nordmann

Gladiatorinspirert superbåt til fire milliarder

Tre svømmebasseng med fossefall, helikopterlandingsplass og nattklubb. Det er noe av det som følger med om du har fire milliarder til å bruke på en superyacht.

Publisert Oppdatert

Den er 135 meter lang og har all den luksusen en milliardær kan drømme om. Vi snakker om det nye superyacht-konseptet signert Kurt Strand Design.

Yachten har fått en maskulin front, inspirert av hjelmene til gladiatorene, med linjer som strekker seg bakover og glir over i mer feminine former, skriver designeren i en pressemelding.

Skipet får store vindusflater, med store skyvedører i glass og seksjoner som kan trekkes tilbake for å åpne opp og skape luftige arealer. På de nedre dekkene kan eier og gjester velge mellom tre svømmebasseng med fossefall.

LES OGSÅ: Er dette Norges råeste bobil?

Liker du å surfe, så kan vi opplyse om at det ene bassenget er utstyrt med en surfemaskin, slik at man kan trene og vedlikeholde surfekompetansen uansett hvor man drar med båten. Spa-bassenget er plassert på fordekket, noe som sikrer at man kan nyte både bad og utsikt.

<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>STORE VINDU:</b></strong></span> Designet er preget av store vindusflater og skyvedører i glass.
STORE VINDU: Designet er preget av store vindusflater og skyvedører i glass. Foto: Kurt Strand Design

Helikopterlandingsplass

På fremre dekk finner man også en egen helikopterlandingsplass. Siden det ser litt ruskete ut å seile rundt med et helikopter på dekk, har designeren sørget for at helikopteret kan skjules under helikopterlandingsplassen.

Alt er selvsagt styrt av et automatisk heissystem.

<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>FOSSEFALL:</b></strong></span> Du har hele tre basseng med fossefall du kan deg i om bord i superyachten.
FOSSEFALL: Du har hele tre basseng med fossefall du kan deg i om bord i superyachten. Foto: Kurt Strand Design
<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>HELIKOPTER:</b></strong></span> På fremre dekke kan du lande med helikopteret ditt. Når det ikke er i bruk kan det senkes ned og skjules under helikopterplattformen.
HELIKOPTER: På fremre dekke kan du lande med helikopteret ditt. Når det ikke er i bruk kan det senkes ned og skjules under helikopterplattformen. Foto: Kurt Strand Design

Egen nattklubb

Bak helikopterlandingsplassen finner man også en stor utendørs lounge.

På innsiden skal yachten være designet for en avslappet livsstil, som det heter i pressemeldingen.

Det inkluderer bruk av materialer som naturstein, resirkulerte trematerialer, innvendige fossefall og store akvarium. Vi må heller ikke glemme å nevne et dedikert område for avkobling, med egen bar, nattklubb og kino med 24 sitteplasser.

LES OGSÅ: Vi har prøvekjørt el-SUVen Mercedes-Benz EQC 400 4Matic

Samler du på biler, så kan du vise frem disse i et eget showrom for biler. Går du lei av å bade, ta spa, sitte i baren eller fly helikopter, så kan du jo alltids besøke bowlingbanen eller ta en tur og se på karpene som svømmer rundt i ulike dammer som er knyttet sammen av tunneler.

<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>ELEKTRISK:</b></strong></span> Skipet kan skli av gårde i inntil fem timer kun drevet frem av elektrisitet. 
ELEKTRISK: Skipet kan skli av gårde i inntil fem timer kun drevet frem av elektrisitet.  Foto: Kurt Strand Design

Delvis elektrifisert

Båten drives fremover av et hybrid-elektrisk system drevet av effektive dieselturbiner.

Båten kan cruise i 11 knop i fem timer kun drevet av batteriene om bord. Batteripakken består av en 60 tonns tung batterier. Propellene er av typen Azipods, som er en elektrisk drevet propell. I tillegg er alt av tendere og andre vannbårne leketøy drevet av elektrisitet.

Foreløpige spesifikasjoner

Lengde: 135 meter (444 fot)
Bredde: 19 Meter
Draft/dypgang: 4.5 Meter
Hastighet: 20 Knots
Bruttotonnasje: 8000 Tonnes
Gjester: 24
Mannskap: 50
Motor: Hybrid Electric azimuthing propulsion pods
Range: 8000 nM
Drivstoff: Diesel
Konstruksjon: Steel
Struktur: Aluminium
Eksteriørdesign: Kurt Strand

Ifølge pressemeldingen har mange av verdens største yacht-verft vist interesse for skipet, men om noen faktisk har bestilt båten vil ikke Kurt Strand Design si noe om.

Til Side3.no opplyser Kurt Strand at båten vil koste cirka 400 millioner euro – altså tett på fire milliarder norske kroner.

Kurt Strand er født i Narvik. Etter å ha jobbet 25 år som båtdesigner, interiørdesigner og produksjon i Sverige, startet han merket «Strand Craft».

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her