<b>INNE ER UTE:</b> Åpne løsninger i Skilsø Panorama 39 sørger for utefølelse selv i cockpit. Her dupper vi i den tradisjonsrike uthavna Glesvær. 
INNE ER UTE: Åpne løsninger i Skilsø Panorama 39 sørger for utefølelse selv i cockpit. Her dupper vi i den tradisjonsrike uthavna Glesvær. 

Kosetur på Vestlandet

En fantastisk feriebåt for
norsk sommer

Helgetur i helnorske Skilsø Panorama 39 på Vestlandet. Det lukter regnbyger, ullundertøy og Gore-Tex lang vei. Men så feil kan man altså ta. Det ble i stedet en båttur for historiebøkene. Sjekk bildene i saken!

Publisert Oppdatert
<b>BEKKJARVIK:</b> To av de mest kjente landemerkene her på Selbjørn er statuen Sildajento og Bekkjarvik gjestgiveri i bakgrunnen. Det har vært i drift siden slutten av 1600-tallet da stedet etablerte seg på grunnlag av sildefiske. Ved siden av salting av sild, har Bekkjarvik livnært seg på hummer, tønne- og notproduksjon. Gjestgiveriet har fått gourmetstempel, takket være Bocuse d`Or-vinner fra 2015 Ørjan Johannessen.
BEKKJARVIK: To av de mest kjente landemerkene her på Selbjørn er statuen Sildajento og Bekkjarvik gjestgiveri i bakgrunnen. Det har vært i drift siden slutten av 1600-tallet da stedet etablerte seg på grunnlag av sildefiske. Ved siden av salting av sild, har Bekkjarvik livnært seg på hummer, tønne- og notproduksjon. Gjestgiveriet har fått gourmetstempel, takket være Bocuse d`Or-vinner fra 2015 Ørjan Johannessen.
<b>GJESTEHAVN:</b> Bekkjarvik ligger i Austevoll kommune, den rikeste av kommunene i Hordaland både med tanke gjennomsnittsinntekt og -formue. Det kan man ikke unngå å legge merke til fra sjøsiden, både med tanke på standard og størrelse på lystbåtene, eller de mange praktfulle eiendommene langs sjøen. Enten nybygg, eller flott restaurerte tradisjonsbygg. Omgivelsene ved gjestehavna i Bekkjarvik er et godt eksempel, der man gjerne kan puste ut noen timer etter lunsj på gjestgiveriet.
GJESTEHAVN: Bekkjarvik ligger i Austevoll kommune, den rikeste av kommunene i Hordaland både med tanke gjennomsnittsinntekt og -formue. Det kan man ikke unngå å legge merke til fra sjøsiden, både med tanke på standard og størrelse på lystbåtene, eller de mange praktfulle eiendommene langs sjøen. Enten nybygg, eller flott restaurerte tradisjonsbygg. Omgivelsene ved gjestehavna i Bekkjarvik er et godt eksempel, der man gjerne kan puste ut noen timer etter lunsj på gjestgiveriet.

Vi hadde egentlig tenkt oss nordover fra Bergen, i retning Sogne­fjorden. Men vind­varselet satte en stopper for det, med stiv til sterk nordlig kuling. Hvorfor ikke sette kursen sør over i stedet for? Pent vær, varmt og lett bris høres ut som et bedre forslag fra meteorologene.

Det skal vise seg å bli et godt valg. Det eneste som ikke stemmer er brisen. Kun i de verste vindkastene kan den beskrives som lett. Stort sett er det bare noen snille sekundmeter som svaler våre svette ansikter. Sørover fra Bergen cruiser vi 26 knop i Skilsø Panorama 39, i T-skjorta med alle luker og dører åpne.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå