<b>DYRESTE:</b> Ferretti 670 er den største båten som vises i tilknytning til Sjøen for alle 2019. Pris: 29 millioner.
DYRESTE: Ferretti 670 er den største båten som vises i tilknytning til Sjøen for alle 2019. Pris: 29 millioner.

Sjøen for alle 2019 – fra millionyacht til ungdomsbåt

Sjøen for alle: Dette er årets viktigste båtnyheter

Små, store og kjempestore båter. Du finner alt på båtmessen "Sjøen for alle" på Lillestrøm.

Publisert Oppdatert

Norge er et av Europas største båtland med rundt 1 million fritidsbåter i alle størrelser og fasonger. På den tradisjonsrike båtutstillingen "Sjøen for alle" på Lillestrøm, som åpner i dag, har du muligheten til å se det aller meste av det som er nytt på båtfronten i 2019. Her er noen av de viktigste og mest spennende modellene.

Størst og dyrest

Ferretti 670 er den største og dyreste båten som vises i tilknytning til båtmessen. Men den 20 meter lange og 48 tonn tunge luksusyachten fra Italia er så svær at den rett og slett ikke får plass i utstillingshallene på Lillestrøm.

Er du interessert i å ta en titt ligger yachten på vannet ved Aker Brygge, og for VIP-kundene arrangerer importøren limousinetransport fra Sjøen for alle til yachten i Oslo.

LES OGSÅ: Båten har 400 hestekrefter og gjør 140 km/t

<b>DET GODE LIV:</b> Slik yacht-trenden forlanger er baugen i Ferretti 670 innredet i loungeaktig terrassestil.
DET GODE LIV: Slik yacht-trenden forlanger er baugen i Ferretti 670 innredet i loungeaktig terrassestil.

Vil du tilfredsstille luksusbåt-vibrasjonene på selve messa, kan vi anbefale en kikk på Fairline Targa 48 eller Sessa C38.

<b>DAGSTUR:</b> Sessa C38 er en elegant sportscruiser. Pris på rundt 4 millioner.
DAGSTUR: Sessa C38 er en elegant sportscruiser. Pris på rundt 4 millioner.

Med en pris på drøyt 29 millioner kroner er Ferretti 670 et håndfast bevis på at det norske fritidsbåtlivet har kommet seg langt forbi små landstedsbåter og tresnekke med et par pils i en snor. Men fortsatt utgjør typiske hytte- og landstedsbåter ryggraden for nordmenns båtinteresse. Leif Bergaas, daglig leder i bransjeorganisasjonen Norboat, forteller at det ble importert drøyt 6800 båter mellom 4 til 9 meter i 2018.

<b>BEDRE ENN HJEMME:</b> Dyre yachter som Ferretti 670 har innredning i stil med det du finner i rene luksusleiligheter.
BEDRE ENN HJEMME: Dyre yachter som Ferretti 670 har innredning i stil med det du finner i rene luksusleiligheter.

Populære finner

Ikke overraskende er det i denne størrelsesklassen de viktigste Norgesnyhetene presenteres: Finske båter har gjennom mange år vært de mest populære i Norge, med Yamarin i spissen. Etter noen år med nyhetstørke har verftet annonsert 2019 som «Yamarins år» og markerer det med flere viktige produktlanseringer fra topp til bunn i modellutvalget. Det starter med den rimelige innstegsmodellen 46 SC til snaut 150 000 kroner, mens toppmodellen 88 DC begynner rundt 1,2 millioner. Og midt imellom bowridermodellen 63 BR med pris fra rundt 400 000 kroner.

Komfort og praktiske løsninger

Selv om bowrideren med ekstra sitteplasser i baugen er en amerikansk oppfinnelse, har den nordiske varianten blitt en suksess i Norge. Kombinasjonen av komfort og praktiske bruksegenskaper passer hytte- og dagsturbruk perfekt. En av de mest oppsiktsvekkende nyhetene på området er Capelli Tempest 65BR. Det er nemlig en RIB, en båttype som med sine pongtonger og skarpe skrog vi normalt sett forbinder med værutsatte passasjerplasser og glimrende sjøegenskaper. Men i nært samarbeid med den norske importøren har det italienske verftet laget en «bowrider-RIB» med solid vindskjerm og behagelige sitteplasser. Prisen starter rundt 500 000 kroner.

Nordmenn liker helhårsbåter

En annen båttype nordmenn har trykket til sitt bryst er det vi med et samlebegrep kan kalle «helårsbåter». Med det mener vi båtmodeller med en eller annen form for beskyttet styreposisjon, som avhengig av størrelse også inneholder sitte- og soveplass. Med tanke på klimaet er det ingen bombe at de er ekstra populære fra Vestlandet og nordover.

LES OGSÅ: Toyotas mest suksessfulle modeller gjør comeback

Årets viktigste nylansering

<b>ÅRETS VIKTIGSTE?</b>: P79 fra Askeladden er en spennende nykommer i år.
ÅRETS VIKTIGSTE?: P79 fra Askeladden er en spennende nykommer i år.
<b>AKTERDEKK:</b> I Askeladden P79 er hyggefaktoren prioritert på akterdekket.
AKTERDEKK: I Askeladden P79 er hyggefaktoren prioritert på akterdekket.

Årets viktigste nylansering er utvilsomt Askeladden P79. Opprinnelig var disse båtene mest populære for transport og hobbyfiske. Men flere vil ha mer komfort, både med tanke på overnatting og at uteplassen skal ha sitte- og solplass. Høydepunkter for P79 er separat kabin og toalettrom, samt sitteløsninger på akterdekket hentet fra verftets daycruisermodeller. Pris fra drøyt 900 000 kroner.

For fisking og transport

Er du mer på den tradisjonelle fiske- og transportbruken, er de to nye Marlin 605 og 895 fra franske Jeanneau verdt å merke seg. Minstemann 605 vekker oppsikt med en styrekonsoll som kan skyves inn og ut av hytta etter behov, mens 895 er en ekte tøff-røff sjø-SUV med to motorer. Pris fra henholdsvis 340 000 og 1,1 millioner kroner.

Båt for barn og ungdom

Ingen ny båtsesong uten båter for barn og ungdom. Norske Ibiza Boats er mest kjent for sine daycruisere, men Ibiza 450 er en helt ny modell for begynnere og bruk i beskyttet farvann. Motorer fra 10 til 20 hk uten ratt, og 20 til 40 hk med ratt.

Norsk båtsuksess

<b>60 ÅR UNG:</b> Pioner er en norsk båtsuksess uten sidestykke. Og fortsatt en fin introduksjon til båtlivet
60 ÅR UNG: Pioner er en norsk båtsuksess uten sidestykke. Og fortsatt en fin introduksjon til båtlivet

Og mens vi snakker om småbåter og det enkle båtlivet: Den kanskje aller viktigste begivenheten på Sjøen for alle er at norske Pioner fyller 60 år. Med et produksjonstall som jevnt og trutt nærmer seg 400 000 båter, beviser det at du kan nyte sjølivets gleder, selv uten å pantsette hus og hjem.

Se flere bilder fra "Sjøen for alle" 2019 her:

<b>TOPPMODELL:</b> Yamarin 88 DC kombinerer stor uteplass med fire gode soveplasser. Pris fra ca. 1,1 millioner.
TOPPMODELL: Yamarin 88 DC kombinerer stor uteplass med fire gode soveplasser. Pris fra ca. 1,1 millioner.
<b>POPULÆR BÅTTYPE:</b> Bowrider-modeller på rundt 6 meter er bestselgere i Norge. Yamarin 63 BR er helt ny for 2019, pris fra ca. 400 000 kroner
POPULÆR BÅTTYPE: Bowrider-modeller på rundt 6 meter er bestselgere i Norge. Yamarin 63 BR er helt ny for 2019, pris fra ca. 400 000 kroner
<b>ITALIENSK STIL:</b> Under dekk har Sessa C38 en typisk italiensk løsning, med kjøkken og sittegruppe mellom sovekabinene.
ITALIENSK STIL: Under dekk har Sessa C38 en typisk italiensk løsning, med kjøkken og sittegruppe mellom sovekabinene.
<b>RIMELIG HELÅRSBÅT:</b> Jeanneau Merry Fisher 605 Marlin er en av de billigste måtene å være på sjøen uansett temperatur. Pris fra ca. 340 000 kroner
RIMELIG HELÅRSBÅT: Jeanneau Merry Fisher 605 Marlin er en av de billigste måtene å være på sjøen uansett temperatur. Pris fra ca. 340 000 kroner
<b>UTE OG INNE:</b> Skyvbart styrekonsoll gjør at du også kan stå ute og kjøre 605 Marlin.
UTE OG INNE: Skyvbart styrekonsoll gjør at du også kan stå ute og kjøre 605 Marlin.
<b>OPPSTART:</b> Den nye Ibiza 450 skal være en hyggelig nybegynnerbåt eller enkel landstedsbåt.
OPPSTART: Den nye Ibiza 450 skal være en hyggelig nybegynnerbåt eller enkel landstedsbåt.
Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her