<b>BAUG: </b>Plassen i baugen er stedet å være på fine dager
BAUG: Plassen i baugen er stedet å være på fine dager Foto: Beneteau

BENETEAU FLYER 10

Fordekket spiller hovedrollen

Her har man virkelig gitt fordekket hovedrollen.

Publisert Oppdatert

Båter i Sjøen er Skandinavias største flytende båtmesse, og nå er det straks klart for årets utgave. Fra torsdag 5. til søndag 8. september vil i overkant av 300 båter stilles ut på Aker Brygge. Årets Båter i Sjøen kan varte opp med flere nyheter, blant de viktigste er Beneteau Flyer 10.

Hvert år dukker det opp en båtnyhet litt bedre tilpasset de flotte dagene på fjorden enn de fleste andre. I år går «badebåt»-utmerkelsen til Beneteau 10 Flyer, en skikkelig godbit for solslikkere og late dager på fjorden. Selvfølgelig er den også rask nok til at du får luftet håret når det er ønskelig.

<b>BRED: </b>Dekket er nesten katamaranaktig bredt helt ut i baugen.
BRED: Dekket er nesten katamaranaktig bredt helt ut i baugen. Foto: Beneteau

Stort fordekk

Som det tydelig fremgår av bildene er livet på fordekket helt sentral i opplevelsen av denne båten. Vi tipper skipperens viktigste oppgave blir å holde kursen slik at det blir mest mulig sol og minst mulig skygge på solbaderne forut.

Beneteau bruker de nyeste plasstriksene for å gi mest mulig volum om bord, dekket er nesten katamaranaktig bredt helt ut i baugen. Det gir også ekstra rom under dekk og det er overraskende hvor mye plass du får i en båt som tilsynelatende bare handler om å være ute.

<b>KREFTER:</b> To 350 hk gir nok fart,og det er plass til 11 i cockpit.
KREFTER: To 350 hk gir nok fart,og det er plass til 11 i cockpit. Foto: Beneteau

11 personer

Nede i kabinen er det full ståhøyde både i hovedkabin, akterkabin og på badet. Badet har sågar separat dusjavdeling, ifølge produsenten. Sofagruppe forut kan gjøres om til dobbeltkøye, og det fine toalettrommet og en luftig midtkabin gjør at fire kan overnatte og to kan dra på langtur.

Den store «G-sofaen» akter kan selvsagt gjøres om til solseng, det er to sportsstoler for fører og copilot, samt et dobbeltsete i fartsretningen på babord side. Dermed er det plass til de 11 personene Beneteau lover godkjenning for. På hekken anbefales to stykk Suzuki DF350, noe som sørger for en toppfart i overkant av 40 knop. Drivstofftanken rommer 2x400 liter

TEKNISKE DATA: Beneteau Flyer 10

Lengde, m: 9,95
Bredde, m: 3,35
Vekt med motor, kg: 5 250
Drivstoff, l: 2x400
Motor, maks: 2 x 350
Pris, fra: 1 990 000 kroner med 2 x Suzuki DF 300APXX

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her