FLAGGSKIP: Bilder av BMW M760Li med facelift er lekket på nett.
FLAGGSKIP: Bilder av BMW M760Li med facelift er lekket på nett. Foto: UKjent

BMW 7-serie

Nye BMW 7-serie lekket på nett

7-serien er som regel først med det siste fra BMW.

Publisert

På bilutstillingen i Genève i mars skal BMW etter alt å dømme vise frem en fornyet av versjon av 7-serien. Men allerede nå er bilder av versjonene M760Li og 750Li lekket på nett. Bilder er blant annet publisert på bmwblog.com. Bildene ser ut til å være kopiert fra BMWs konfigurator. De avslører at faceliften omfatter en enorm nyregrill, som ser like stor ut som på gigant-SUV-en BMW X7. Frontlyktene har fått en smalere og mer aggressiv design.

Først med det siste

7-serien er ofte modellen som utstyres med de siste nyvinningene fra BMW. Da dagens 7-serie ble lansert i 2015 var den første BMW-modell som kom med serieproduserte laserlys. BMW i8 var i realiteten først med laserlys, men de var delvis håndlagde og kostet 90 000 kroner som ekstrautstyr i 2015.

GRILL: Nyregrillen er gigantisk. Bildet er antakelig lekket fra en eksklusiv visning på nye 7-serie.
GRILL: Nyregrillen er gigantisk. Bildet er antakelig lekket fra en eksklusiv visning på nye 7-serie. Foto: Ukjent

7-serien var BMW-modellen som først fikk Adaptiv-kjøreprogram i Driving Experience Control-en. I Adaptiv-programmet justeres bilens oppsett fortløpende ved at bilen «leser» veien ved hjelp av et stereokamera i frontruten (ved sladrespeilet) som jobber sammen med navigasjonsdataene. Større ujevnheter eller lignende oppfattes av kameraet. Systemet justerer demperstivheten/demperutslagene deretter. Viser kartdataene at bilen nærmer seg en skarp sving, går bilen automatisk over i Sport-modus for de ulike komponentene (styring, demping og gass), eventuelt til Comfort dersom det kommer en lang og rett strekning. I tillegg kommer også informasjon fra rattutslag og hjulhastighet som stabilitetskontrollen (DSC) registrerer.

FACELIFT: Nye BMW M760Li.
FACELIFT: Nye BMW M760Li. Foto: Ukjent
2016: Dagens versjon av BMW M760Li.
2016: Dagens versjon av BMW M760Li. Foto: BMW

7-serien var også først med Gesture Control, som gjør at iDrive-systemet forstår enkelt håndbevegelser. Et kamera under sladrespeilet leser bevegelsene.

Selvkjørende egenskaper

Fjernstyrt parkering ble introdusert med 7-serie. Med funksjonen Remote Control Parking kan du gå ut av bilen og styre den inn i garasjen med nøkkelen som fjernkontroll.

Hva som måtte komme av ny teknologi i nye 7-serie er ukjent, men Auto Bild regner med at de semiautonome egenskapene er ytterligere forbedret.

Dagens M760Li har en 6,6-liters V12 TwinTurbo som produserer 610 hestekrefter og et dreiemoment på 800 Nm. 750 Li har en 4,4-liters V8 TwinTurbo som produserer 450 hestekrefter og et dreiemoment på 650 Nm

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her