FLAGGSKIP: Bilder av BMW M760Li med facelift er lekket på nett.
FLAGGSKIP: Bilder av BMW M760Li med facelift er lekket på nett. Foto: UKjent

BMW 7-serie

Nye BMW 7-serie lekket på nett

7-serien er som regel først med det siste fra BMW.

Publisert

På bilutstillingen i Genève i mars skal BMW etter alt å dømme vise frem en fornyet av versjon av 7-serien. Men allerede nå er bilder av versjonene M760Li og 750Li lekket på nett. Bilder er blant annet publisert på bmwblog.com. Bildene ser ut til å være kopiert fra BMWs konfigurator. De avslører at faceliften omfatter en enorm nyregrill, som ser like stor ut som på gigant-SUV-en BMW X7. Frontlyktene har fått en smalere og mer aggressiv design.

Først med det siste

7-serien er ofte modellen som utstyres med de siste nyvinningene fra BMW. Da dagens 7-serie ble lansert i 2015 var den første BMW-modell som kom med serieproduserte laserlys. BMW i8 var i realiteten først med laserlys, men de var delvis håndlagde og kostet 90 000 kroner som ekstrautstyr i 2015.

GRILL: Nyregrillen er gigantisk. Bildet er antakelig lekket fra en eksklusiv visning på nye 7-serie.
GRILL: Nyregrillen er gigantisk. Bildet er antakelig lekket fra en eksklusiv visning på nye 7-serie. Foto: Ukjent

7-serien var BMW-modellen som først fikk Adaptiv-kjøreprogram i Driving Experience Control-en. I Adaptiv-programmet justeres bilens oppsett fortløpende ved at bilen «leser» veien ved hjelp av et stereokamera i frontruten (ved sladrespeilet) som jobber sammen med navigasjonsdataene. Større ujevnheter eller lignende oppfattes av kameraet. Systemet justerer demperstivheten/demperutslagene deretter. Viser kartdataene at bilen nærmer seg en skarp sving, går bilen automatisk over i Sport-modus for de ulike komponentene (styring, demping og gass), eventuelt til Comfort dersom det kommer en lang og rett strekning. I tillegg kommer også informasjon fra rattutslag og hjulhastighet som stabilitetskontrollen (DSC) registrerer.

FACELIFT: Nye BMW M760Li.
FACELIFT: Nye BMW M760Li. Foto: Ukjent
2016: Dagens versjon av BMW M760Li.
2016: Dagens versjon av BMW M760Li. Foto: BMW

7-serien var også først med Gesture Control, som gjør at iDrive-systemet forstår enkelt håndbevegelser. Et kamera under sladrespeilet leser bevegelsene.

Selvkjørende egenskaper

Fjernstyrt parkering ble introdusert med 7-serie. Med funksjonen Remote Control Parking kan du gå ut av bilen og styre den inn i garasjen med nøkkelen som fjernkontroll.

Hva som måtte komme av ny teknologi i nye 7-serie er ukjent, men Auto Bild regner med at de semiautonome egenskapene er ytterligere forbedret.

Dagens M760Li har en 6,6-liters V12 TwinTurbo som produserer 610 hestekrefter og et dreiemoment på 800 Nm. 750 Li har en 4,4-liters V8 TwinTurbo som produserer 450 hestekrefter og et dreiemoment på 650 Nm

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.