<b>PEK OG SIKT:</b> Klem på avtrekkeren, og infernoet slippes løs
PEK OG SIKT: Klem på avtrekkeren, og infernoet slippes løs Foto: Skjermdump YouTube

BBQ på steroider

Flammekaster for grillen

Og du kan faktisk bestille en i dag.

Publisert Oppdatert

Det er en kjent sak at amerikanerne ikke tar lett på kunsten å grille et stykke kjøtt. Gedigne griller, ekstremt langvarige prosesser, kraftige smaker, heftige stykker kjøtt... I USA skal alt være stort, heftig og intenst - ikke minst når det gjelder en skikkelig barbeque.

Og nå ser det ut til at det kan bli enda heftigere.

Flammekaster

Det er nemlig et nytt produkt på trappene, som skal øke intensiteten enda et par knepp. The GrillGun er hjertebarnet til Bob Healey og hans firma GrillBlazer, og er kort fortalt en slags flammekaster beregnet for grillen eller bålet.

Og den ser mildt sagt heftig ut. Noe videoen nederst i denne artikkelen tydelig viser.

LES OGSÅ: Ikke gjør disse grilltabbene

<b>HEFTIG:</b> The GrillGun leker ikke lighter, og det faller tydeligvis i smak.
HEFTIG: The GrillGun leker ikke lighter, og det faller tydeligvis i smak. Foto: Skjermdump Kickstarter.

Folkefinansiering

Ved hjelp av crowdfunding-nettstedet Kickstarter samler Healey inn midler til å få produktet i produksjon, noe det ser ut til at han vil lykkes med.

Med denne lover oppfinneren at du skal få fyr på kullgrillen eller leirbålet på ett minutt (vi regner med at han mener uten tennvæske - det er nemlig fy-fy blant grillpuristene), samt enkelt brune svære kjøttstykker før du griller dem.

LES OGSÅ: (+) Marinader til begjær

Heftig grillpistol

Det hele høres vel og bra ut, men når man ser The GrillGun i aksjon er det nesten så man blir skremt. Samtidig som man får lyst til å bestille en flekken.

Flammekasteren, som vi velger å kalle den, er selvfølgelig utformet som en pistol (det ligger jo i navnet), og ser ut til å by på mer enn nok "fire power".

<b>ILDKULE: </b>Hvem trenger vel tennvæske?
ILDKULE: Hvem trenger vel tennvæske? Foto: Skjermdump YouTube

Populært produkt

I USA faller dette tydeligvis i smak. Målet var å samle inn 60 000 dollar til utviklingen av produktet via Kickstarter, men i skrivende stund har nærmere 4000 personer støttet prosjektet med over 400 000 dollar. Altså rundt 3,5 millioner norske kroner.

LES OGSÅ: (+) Det går fint å grille pizza

Mindre variant

Dette burde hjelpe Bob Healey et godt stykke på vei mot å få The GrillGun realisert, og inn i millioner av grillglade amerikanske hjem. Eller rettere sagt inn i amerikanske hager, for selv grillgærne amerikanere synes tydeligvis denne ildkanonen bør holdes utenfor husets vegger.

Derfor har Healey også laget en mindre variant, kalt Su-VGun (vist i videoen over). Denne er beregnet på innendørs bruk, og er allerede i handelen.

LES OGSÅ: Slik lager du ekstra saftige burgere

Her ser du begge to i aksjon:

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her