Martine Halvorsen (19) er en av Norges største bloggere. Innlegget «Når kjæresten skal på lønningspils» blir nå mye delt i sosiale medier.
Martine Halvorsen (19) er en av Norges største bloggere. Innlegget «Når kjæresten skal på lønningspils» blir nå mye delt i sosiale medier. Foto: Kjersti Westeng (Mediehuset Nettavisen)

Kommentar

Martine Halvorsen: - Det er ikke sexy med hysteriske damer som lager innetid for mannen sin

Bloggeren Martine Halvorsen slår et slag for menn som drikker øl med kompiser - og mot kvinner som har et problem med det.

Publisert

Se for deg følgende scenario: Fredag etter lunsj kommer et forslag om å ta en pils med gutta etter jobb. Kort varsel, men du vil være med og ringer dama.

Hun sier at det er greit for henne, men du hører mellom linjene at hun egentlig er mindre fornøyd. Dere hadde tross alt planer om spise taco og se gullrekka ...

Dette er tema i et innlegg Side2-bloggeren Martine Halvorsen har publisert. Her skriver hun om en venninne som fortviler over at kjæresten skal ut på lønningspils, og er bekymret for hva han kan finne på.

Den treffer en nerve. I skrivende stund er den likt og delt 4800 ganger. Da Side2 delte innlegget på Facebook, nådde den ut til mer enn 135.000 mennesker.

Halvorsens budskap er at venninnen må skjerpe seg.

Som kvinne og som venninne anså jeg det faktisk som min oppgave å be venninna mi skjerpe seg. For ærlig talt. SELVFØLGELIG skal kjæresten hennes ut på lønningspils, selvfølgelig skal han henge med gutta og selvfølgelig skal han få være litt i fred. Vi damer må slutte å være så kontrollerende, innpåslitne og tåpelige. For hva er egentlig det verste som kan skje?
Martine Halvorsen

Det verste som kan skje later til å være er at han er utro.

Hvorfor en øl med kamerater skulle lede til utroskap vil jeg tro er en gåte for de fleste menn, men Halvorsen har i alle fall råd til bekymrede kvinner:

Det er faktisk noe som heter at du ikke skal sende din mann sulten ut av døren. For vi vet alle hvordan det er å gå på butikken når man er sulten. Da hiver man seg over alt man ikke burde, bare for å stagge den verste sulten. Sørg for at mannen din er mett, så slipper du å begi deg ut på både surmuling og grining i etterkant.
Martine Halvorsen

Innlegget har dratt på seg hundrevis av kommentarer og støtteerklæringer på bloggen og i sosiale medier fra både kvinner og menn. Men ikke alle poeng blir like godt mottatt.

Mener du oppriktig at det er kvinner sin feil at menn er utro? Du mener vi ikke tilfredstiller de nok så dermed kommer de til å løpe løpsk på byn? Og du kaller deg feminist?
Anonym kommentar
Håper virkelig du tuller når du hinter til at det er kvinnenes feil at mannen er utro (eller omvendt sånn sett)
Josefine Lossius

Martine Halvorsen kan berolige kritikerne:

Josefine Lossius: Tror ikke jeg hintet til det... Alt er baare humor:)
Martine Halvorsen

Her i Side3-redaksjonen tiltredes Halvorsens oppfordring om bare å ta det med ro. Og jeg tror jeg snakker for de fleste menn når jeg sier at en øl med kamerater ikke leder til utroskap. Det leder til glade og fornøyde partnere.

Utroskap er for øvrig et tema som opptar svært mange av leserne våre. Hvor grensen går for utroskap skiller seg nemlig stort fra personer til person. Noen mener partneren sin er utro hvis han eller hun ser på porno. Hva mener du?

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her