<b>TILGITT:</b>Det har som oftest vært ondt blod mellom brødrene Liam og Noel Gallagher. Nå frir lillebror Liam til storebroren om en mulig Oasis-gjenforening.
TILGITT:Det har som oftest vært ondt blod mellom brødrene Liam og Noel Gallagher. Nå frir lillebror Liam til storebroren om en mulig Oasis-gjenforening. Foto: Getty Images/Montasje Side3

Gjenforening

Liam Gallagaher: - La oss slutte å tulle og samle Oasis igjen

Er bandet snart sammen på scenen igjen?

Publisert Oppdatert

Musiker-brødrene Liam og Noel Gallagher var hjernen bak et av 1990-tallets aller største band, Oasis. Manchester-gruppen erobret store deler av verden med hits som «Wonderwall», «Don't Look Back In Anger» og «Champagne Supernova».

Ifølge tall fra Wikipedia skal bandet ha solgt over 75 millioner album på verdensbasis.

Uheldigvis for fansen, var karrieren til bandet preget av mye krangling mellom de to brødrene. Det hele toppet seg i 2009 da bandet avlyste en konsert på V Festivalen i hjemlandet England. Mens Liam (sanger i bandet) uttalte at avlysningen skyldtes sykdom, mente broren og gitarist Noel at Liam «avlyste som følge av å være fyllesyk».

Liam gikk til søksmål og krevde en unnskyldning, noe han fikk. Dessverre for fansen, var ikke det nok. Bare dager senere skal Liam ha kastet en plomme (!) på Noel, for så å angripe han med en av Noels egne gitarer.

Dett var dett for bandet, som bare ikke lenge etterpå annonserte at Oasis var oppløst.

Etter den tid har små stikk og kritikk av hverandre haglet i media. Liam er også en meget aktiv Twitter-bruker, og har ofte latterliggjort storebror Noel når sistnevnte har blitt nevnt i media.

I mange år skal de to ei heller ha vært på talefot og en gjenforening av Oasis har sett ut til å være like sannsynlig som fred i Midtøsten. Men nå skriver musikkmagasinet NME at Liam har hintet til en gjenforening av bandet på Twitter.

«Jorden til Noel. Hør etter. Ryktet skal ha det til at du holder konserter der man ikke kan drikke alkohol. Det er det mest bisarre du har gjort, men jeg tilgir deg. Nå, lå oss slutte å tulle og samle store O igjen. Drinkene er på meg».

Noel har enda ikke respondert på lillebrorens Twitter-melding, mens fansen ser ut til å ha fått vann i munnen av tanken på en mulig Oasis-gjenforening.

I skrivende stund har innlegget blitt retwitret nærmere 100.000 ganger og fått nesten 300.000 likes.

FrfFrieriet til tross, en gjenforening ser ut til å være et stykke unna. Noel Gallagher er for øyeblikket på turné med bandet sitt The High Flying Birds.

Liam på sin side har gjentatte ganger vært negativ mot bandmedlemmer som gjør solokarrierer - helt til han selv ga ut soloalbum i 2017. Albumet «As You Were» fikk generelt gode kritikker og sangeren la ut på turné. Liam spilte blant annet på Bergensfest i fjor sommer. Han skulle også avholdt sin første konsert som soloartist i Oslo i november, men konserten er foreløpig utsatt til ukjent dato.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her