Foto: (Google/BC Coroners Service)

Langs denne kystlinjen skylles menneskebein i land

- Det er ekkelt at det tilfeldigvis er her det skjer.

Publisert

Det sier 56 år gamle Mike Jones på Vancouver Island på vestkysten av Canada til NY Times.

Sist torsdag fant hunden til Jones et menneskebein på en strand i British Columbia.

Det er 13. gang siden 2007 at et menneskebein med fottøy er blitt skylt i land langs kysten av British Columbia. I begynnelsen fikk funnene mye oppmerksomhet, og folk fryktet at noe kriminelt var årsaken. Noen fryktet at en massemorder var løs. Andre trodde at folk ble drept og dumpet i sjøen fra båter langs kysten.

Ikke kriminelt

Men etter å ha etterforsket funnene, har politiet i British Colombia avslørt at funnene har en naturlig forklaring.

I vinterhalvåret er det ofte springflo i området. Det fører til at ting som flyter med havstrømmene blir skylt i land her. Bein av hval, spekkhoggere og sjøløver er ikke uvanlig. Blant ting som blir ført med havstrømmene, er altså sko - med rester av menneskebein.

Rettslegene i British Columbia har tatt DNA fra alle de 13 funnene, og funnet identiteten til åtte av personene som eide beinet. Politiet der de forsvant har ikke hatt mistanke om at noe kriminelt lå bak deres død.

Den ekle forklaringen

De har alle falt i vannet et eller annet sted langs kysten av Amerika - fra Alaska i nord til Washington State i sør. Deretter har kroppene deres råtnet bort eller blitt spist.

På et tidspunkt har foten eller beinet løsnet ved kneet eller ankelen. Skoene, som alle har hatt gummisåler, har ikke råtnet bort, men blitt tatt av strømmen og flytt langs kysten av Canada. Når springfloen kommer på vinteren, har de skylt iland langs kysten her.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.