MISTET ALT: Den separerte og gavmilde pensjonisten Terry Lake (62) mistet hus og formue etter å ha blitt lurt av den thailandske kvinnen han kjenner som Khemike.
MISTET ALT: Den separerte og gavmilde pensjonisten Terry Lake (62) mistet hus og formue etter å ha blitt lurt av den thailandske kvinnen han kjenner som Khemike. Foto: Jeremy Durkin (Rex Features/All Over Press)

Lurt trill rundt

Ruinert av thaibrud

Mistet både hus og formue. I dag bor bestefaren på gulvet hos en venn.

Publisert

Terry Lake (62) fra London trodde han hadde funnet kjærligheten. I virkeligheten hadde han funnet en svindler som var villig til å strekke seg langt for å få tak i pengene hans.

Alle pengene hans.

Terry har tapt både huset, sparepengene og pensjonen. Til sammen har han brukt 700.000 kroner på forloveden Khemike. Som om ikke det var nok, brukte han ytterligere 600.000 kroner på å sluttføre skillsmissen med sin fraseparerte kone - så han kunne gifte seg på nytt.

I dag bor han på gulvet hos en venn, uten et øre i lomma.

- Jeg har jobbet hardt hele livet og nå har jeg ingenting igjen. Jeg er hjemløs og lutfattig. Denne personen har ødelagt livet mitt, og jeg vil ikke at det samme skal skje med noen andre, forteller han.

Møtte hverandre på nett

Terry har en datter på 37 år og et barnebarn på to. Han møtte kvinnen som kaller seg Khemike på en nettbasert datingtjeneste i juli 2011.

- Jeg trodde virkelig vi hadde en fremtid sammen, men hun var bare ut etter pengene. Nå, etter et helt arbeidsliv, er det ingenting igjen. 

Etter å ha snakket sammen på nett sommeren 2011, hadde han ikke kontakt med kvinnen på flere måneder. Men i desember, etter flommen som krevde hundrevis av menneskeliv, dukket hun opp igjen. Hun fortalte at søsteren hadde mistet livet i de kraftige oversvømmelsene, og at hun nå måtte ta seg av de foreldreløse tantebarna.

Terry tilbød seg å hjelpe, og sendte ned 4000 kroner til mat og leker til barna. Han og Khemike ble snart et «par», og snakket daglig sammen på Skype. 

- Jeg hadde nylig fått en generøs sluttpakke som skulle hjelpe meg som pensjonist, og jeg syntes synd på henne da hun fortalte hva som hadde skjedd. Jeg er far og bestefar og jeg liker ikke tanken på barn som lider. Det var jeg som tilbød å hjelpe henne, så jeg fattet ingen minstanke, forklarer han.

Stadig alvorlig syk

Etter pengegaven økte interessen fra Khemike. I januar 2012 erklærte hun sin kjærlighet til Terry.

- Hun var vakker og ung, så en kan si at jeg var en tosk, men hun sa at hun bare ville bli elsket og tatt vare på, og jeg trodde henne.

Noen uker senere sa den unge kvinnen at hun ville gifte seg med ham, og Terry svarte ja.

- Jeg så en mulighet for kjærlighet og lykke, og jeg grep den. Der jeg er i livet, kan en ikke bare henge rundt. 

En kjærlighetssyk Terry bestilte flybilletter og sendte penger til sin forlovde slik at hun kunne ordne med et hotellrom. Men en stund før den planlagte turen, fikk han en sjokkerende beskjed.

Niesen til Khemike tok kontakt og fortalte at tanten lå i koma. Hun hadde fått dengufeber, og var livstruende syk. 

Terry blir fra seg av bekymring, og avtaler å hjelpe til med å dekke sykehusregningen. Han overfører 200.000 kroner.

- Jeg hadde pengene på kontoen etter sluttpakken, og kunne ikke bare la henne dø, forteller han.

GA AV SEG SELV: Den vakre kvinnen tilbrakte to uker på hotell sammen med Terry, hvor de hadde sex og la planer for fremtiden. I virkeligheten var hun allerede gift og hadde to barn.
GA AV SEG SELV: Den vakre kvinnen tilbrakte to uker på hotell sammen med Terry, hvor de hadde sex og la planer for fremtiden. I virkeligheten var hun allerede gift og hadde to barn. Foto: Jeremy Durkin (Rex Features/All Over Press)
LYKKELIGE TIDER: - Jeg hadde akkurat tilbragt mine to beste uker sammen med henne og jeg var hundre prosent sikkert på at dette vær kjærligheten. Jeg tvilte ikke på Khemike overhodet, og kunne knapt vente med å flytte og starte et nytt liv sammen med henne, fortalte Terry etter en to ukers kjærlighetsferie i Thailand.
LYKKELIGE TIDER: - Jeg hadde akkurat tilbragt mine to beste uker sammen med henne og jeg var hundre prosent sikkert på at dette vær kjærligheten. Jeg tvilte ikke på Khemike overhodet, og kunne knapt vente med å flytte og starte et nytt liv sammen med henne, fortalte Terry etter en to ukers kjærlighetsferie i Thailand. Foto: Jeremy Durkin (Rex Features/All Over Press)

Khemike blir snart frisk igjen, og i juli 2012 setter Terry seg på flyet til Bangkok. Endelig skal han treffe sin forlovede. Hun møter ham på flyplassen og de tilbringer 14 dager sammen på hotell. De har sex sammen, og avtaler at han skal flytte til Thailand for godt.

Hjemme i London var familien til Terry bekymret, men Terry forsikret dem om at det var ekte kjærlighet.

- Jeg hadde akkurat tilbragt mine to beste uker sammen med henne og jeg var hundre prosent sikkert på at dette vær kjærligheten. Jeg tvilte ikke på Khemike overhodet, og kunne knapt vente med å flytte og starte et nytt liv sammen med henne.

Terry begynte å sende penger til forloveden så hun kjøpe en bil til dem og ordne med en leilighet. Han satt også i gang den kostnadskrevende prosessen med å skille seg fra sin kone slik at han kunne gifte seg på nytt.

FIKK PENGER TIL BIL: Khemike poserer sammen med bilen hun kjøpte for pengene til Terry. De to skulle starte et nytt liv sammen i Thailand. Terry fant igjen bildet på en av de mange datingprofilene til kvinnen.
FIKK PENGER TIL BIL: Khemike poserer sammen med bilen hun kjøpte for pengene til Terry. De to skulle starte et nytt liv sammen i Thailand. Terry fant igjen bildet på en av de mange datingprofilene til kvinnen. Foto: Jeremy Durkin (Rex Features/All Over Press)
FRISK: Etter at Terry overførte 80.000 kroner til Khemikes operasjon, fikk han dette bildet av henne. Han fattet ikke mistanke, og var bare glad for at hun var frisk igjen.
FRISK: Etter at Terry overførte 80.000 kroner til Khemikes operasjon, fikk han dette bildet av henne. Han fattet ikke mistanke, og var bare glad for at hun var frisk igjen. Foto: Jeremy Durkin (Rex Features/All Over Press)

Men så kom det flere forferdelige nyheter. Gråtende fortalte Khemike at legene hadde oppdaget en svulst. Den måtte fjernes øyeblikkelig, men operasjonen var for dyr. Hun fryktet at hun skulle dø.

Nok en gang kom redningen fra Terry - i form av 80.000 kroner. Han fikk et bilde av sin kjære i sykehusklær og beskjed om at operasjonen hadde vært en suksess.

- Jeg var ikke mistenksom, jeg hadde jo bildet av henne på sykehuset, forklarer Terry.

Han overfører 110.000 kroner til så Khemike kan kjøpe en forlovelsesring. 

Sjokk på Facebook

Men så blir det stille. Hun forsvinner fra Skype, og svarer ikke når han ringer.

Til å begynne med frykter Terry at kreften hadde kommet tilbake og forsøkte desperat å få tak i henne. Etter en måneds blir Terry med ett obs på en automatisk venneforspørsel på Facebook. Han kjenner ikke igjen navnet, men kvinnen på bildet er ikke til å ta feil av. Det var Khemike.

Forvirret klikker Terry på profilen og blar gjennom bildene. Her ser han kvinnen han elsker sammen med to barn og en annen mann. På mannens profil kan Terry lese at han er gift med kvinnen Terry kjenner som Khemike. 

- Jeg ble kvalm. Magen min vred seg, jeg klarte ikke å tro det jeg så.

Familien forsto at Terry var blitt svindlet og ba han om å bryte all kontakt, men Terry måtte ha svar. Han opprettet en falsk facebookprofil og tok kontakt med mannen for å få mer informasjon.

Han spurte om han virkelig var gift med kvinnen på bildene.

- Svaret var til og med verre enn jeg fryktet. Ikke bare bekreftet mannen at han var gift med Khemike, men fortalte også at barna på bildene, som jeg var blitt fortalt var hennes nevø og niese, i virkeligheten var parets barn.

- Hun hadde løyet om alt fra sitt eget navn, til barna sine og til og med at hun var gift. Jeg visste ikke hva jeg skulle tro.

Terry logget seg inn på datingtjenesten hvor de to først møttes og begynte å lete gjennom bildene. Nå fant han flere profiler med forskjellige navn, men alle med de samme bildene av kvinnen han var forelsket i.

Det bekreftet det han selv nå også fryktet.  Han var blitt lurt.

- På ett av bildene sto hun ved siden av bilen jeg hadde betalt for slik at vi kunne starte et nytt liv sammen. Jeg var så sjokkert og sint at jeg ikke kan beskrive det med ord.

- Jeg følte meg som en idiot. Jeg regnet ut at jeg hadde gitt henne minst 700.000 kroner.

Hun var vakker og ung, så en kan si at jeg var en tosk, men hun sa at hun bare ville bli elsket og tatt vare på, og jeg trodde henne.

Vil advare andre

Terry tok kontakt med politiet. De ba ham henvende seg til Action Fraud, innenriksdepartementets avdeling for nettsvindel. Terry avga sin forklaring, men det var ingenting de kunne gjøre.

Han sendte også e-post til Khemike og fortalte at han hadde avslørt henne. Hun benektet først alt sammen, men innrømmet til slutt at forholdet var en løgn. 

- Hun hadde til og med nerver til å skrive at hun hadde vært en "slem pike", og at hun ville betale meg tilbake.

Terry har selvsagt ikke mottatt et øre.

- Jeg ser at jeg lot hjertet styre hodet. Hun lurte meg trill rundt og tok alt jeg hadde. Jeg vil ikke at hun skal klare å gjøre det igjen. Hun har ruinert meg og jeg vil ikke at hun skal ødelegge livet til flere. Det kan være andre som har kontakt med henne akkurat nå, og de må advares, sier Terry.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her