Politiet kom på sporet av overvåkningvideoer av beviser som bilen hans hadde lagt igjen.
Politiet kom på sporet av overvåkningvideoer av beviser som bilen hans hadde lagt igjen.

KRIM:

Han trodde han hadde utført det perfekte drap

Sykkelturen ble avslørt av noe 33-åringen ikke visste om bilen sin.

Publisert

Tankeeksperimentet med å gjennomføre «det perfekte drap» har trolig eksistert så lenge det har vært et effektivt politivesen, og ikke helt overraskende handlet fjorårets kanskje nye største TV-seriesuksess om nettopp det.

Og det er mye som tyder på at 33-årige Wai Tsang fra Grimsby i Lincolnshire i England også hadde tenkt ganske nøye gjennom dette.

Han hadde havnet i en kamp om omsorgsretten til sin fem år gamle sønn etter samlivsbruddet med ekskjæresten Mingzi Yang, og det kan virkelig få frem det verste i folk.

Mingzi Yangs nye kjæreste Darren Grundy fant i juni i fjor kvinnen brutalt slått ihjel utenfor hennes hjem, og mistanken falt umiddelbart på den nye kjæresten.

Alibi fra Sherwood-skogen

Det kunne vært slutten på historien, for Wau Tsang trodde han hadde skaffet seg et vanntett alibi for drapet. Han hevdet å ha vært over seks mil unna åstedet - på sykkeltur i Sherwood-skogen (!) - da drapet fant sted.

Han hadde skrudd av mobilen sin slik at signalene ikke kunne spores, og skaffet seg både kvittering på kaffe og parkeringsbillett i området han hevdet å ha vært.

Avslørt av GPS

Men da politiet skulle sjekke ut alibiet hans, ba de om å få tilgang til GPS-en i Tsangs Mazda. Det han ikke visste var at den med skremmende nøyaktighet avslørte at han på ingen måte hadde kjørt direkte fra hjemmet sitt til skogen for å sykle - slik han hevdet - men at han hadde parkert relativt nærme åstedet først.

Derfra viste en lang rekke overvåkningsvideoer at han hadde syklet til ekskjærestens hjem, hvor han ventet på at hun skulle komme hjem.

Det skulle også vise seg at hans sykkel og klokke hadde spor av den dreptes blod.

Den kjemiutdannede Tsang blånektet likevel, men ble fredag funnet skyldig i drapet og må sone minst 28 år i fengsel.

- Ondskapsfull

- Du er en veldig intelligent og smart man. Da stakkars Darren Grundy - en totalt uskyldig mann - satt i varetet i tre dager, er jeg overbevist om at du trodde du hadde gjennomført det perfekte drap og kommet deg unna med det. Du er en kald, kalkulerende person og en løgner, men du lurte ikke juryen, som du møysommelig forsøkte å bortforklare det store bevisbildet overfor, sa dommer Michael Heath under domsavsigelsen.

Politiet i Lincolnshire mener det hele var en tragisk og ondskapsfull sak.

- Tsang drepte Mingzi på en ytterst kalkulert og ondskapsfull måte. Han løy seg gjennom etterforskningen og ble gitt en rekke muligheter til å tilstå, men han benyttet seg aldri av disse mulighetene. Han kunne ha spart de som brydde seg om Mingzi den ekstra belastningen det var å sitte gjennom en rettssak, forteller etterforsker Martin Holvey.

(Kilder: Lincolnshire Police, The Telegraph)

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her