Det viktige ettersøket

Klas­sis­ke ­tab­ber når du skal finne skadeskutte dyr

Det har falt et dår­lig skudd. Dy­ret har for­svun­net, og i de føl­gen­de ti­me­ne skal jakt­laget vise hva det kan. Et­ter­søks­jakta stil­ler spe­si­el­le krav til både je­ge­re og hun­der.

Publisert Oppdatert

Det er ingen skam å skadeskyte, men det er en stor skam å ikke gjøre et skikkelig ettersøk. Her er fem klassiske tabber det er lett å gå i.

Den før­s­te tab­ben gjø­res ofte rett et­ter på­sky­ting. Skyt­te­ren er stres­set, usik­ker og fryk­ter det vers­te. Et­ter å ha vridd seg som en orm i to-tre mi­nut­ter uten å ha hørt den for­lø­sen­de ly­den av et dyr som bra­ker over ende i krat­tet, kla­rer han ikke å hol­de seg len­ger, og lø­per over myra mot plas­sen han sist så el­gen. Med det re­sul­tat at han raskt mis­ter over­sik­ten over hvor han sto da han skjøt, og like raskt også over­sik­ten over hvor dy­ret sto da han skjøt. Med en rask lø­pe­tur, har han satt ettersøket langt til­ba­ke, i ste­det for å mer­ke pos­ten han skjøt fra ty­de­lig, og gå ro­lig fram og mer­ke plas­sen han sist så dy­ret.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå