Foto: Olav Hoel Dørum (Mensa)

Nøtteknekker

Klarer du oppgaven som Mensa-medlemmer sliter med?

- Veldig vanskelig, sier Mensa-guruen.

Publisert

De fleste har hørt om Mensa, organisasjonen som bare er for dem som har en IQ som er høyere enn 98 prosent av befolkningen - noe som som er satt til en IQ på minst 131.

For å sile ut hvem som er verdige, utvikler de egne IQ-tester på forskjellig vanskelighetsnivå for å virkelig skille klinten fra hveten.

Ren logikk

I motsetning til hva du ofte ser på nett, inneholder ikke en ekte IQ-test assosiasjoner, synonymer og lignende, men det er en såkalt "figurresonneringstest" som utelukkende om mønstergjenkjennelse og logikk.

For å bli Mensa-medlem må du gjennomføre en autorisert IQ-test, og noen er smarte nok til å få fullføre denne helt uten feil.

For de smarteste smarte

Men det betyr på ingen måte intelligensen din er på topp, og det er derfor lages det tester som virkelig skal skille ut de smarteste.

Olav Hoel Dørum i Mensa har sendt flere oppgaver til Side3 som ligger i den vanskeligere enden av skalaen, og den første ser du i toppen av saken.

- Disse er veldig vanskelige og ligger et godt stykke over Mensa-nivå. De fleste i Mensa vil ha problemer med å løse disse.

Så da er spørsmålet: Hva er rett svar i oppgaven, og hvorfor er det riktig?

Blir det hele for vanskelig? Du finner fasiten her.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.