Jarle Andhøys økonomiske suksess øker for hvert år som går.
Jarle Andhøys økonomiske suksess øker for hvert år som går. Foto: Ntb Scanpix

Seiler

Jarle Andhøy har håvet inn 16 millioner

Nå har eventyreren mer enn nok penger til å kjøpe saltmat og søtmat og gull.

Publisert

De siste årene er det ingen norske eventyrere som har utpreget seg mer enn Jarle Andhøy. 

Mannen, som kun 19 år gammel reiste ut i verden med en 27 fots seilbåt, har de siste årene klart bragden det er å fylle skuta med gull.

I fjor alene solgte han for syv millioner kroner, viser det ferske regnskapet i hans heleide selskap. Siden han startet Sjøsprøyt i juli 2010 har de økonomiske pilene kun pekt oppover. Totalt har han solgt for hele 16 millioner kroner.

- På tross av mye advokatutgifter og en juridisk feide mot det Norske Polarinstitutt og Norges kjipeste kommune - Larvik Kommune er det hyggelig at resultatet er positivt. Det gir fremtidige muligheter, og med en ny regjering som åpner for verdiskapning fremfor byråkratisering lover det godt for landet om Erna Solberg klarer å holde stø kurs med en mindretallsregjering, sier Jarle Andhøy til Nettavisen.

Fikk bot etter søk

Feiden mot Norsk Polarinstitutt som verserer i rettsapparatet oppstod etter at Andhøy dro til Antarktis i 2012. Polarinstituttet ga i første omgang Andhøy et forelegg på 40.000 kroner, da de mener at han reiste uten godkjennelse, forsikring og garanti.

Andhøy på sin side har hevdet at forelegget er helt feil, da han seilte på åpent hav, mens forelegget er fundert på traktatsregler på land.

Bakgrunnen for forelegget skyldes at Andhøy reiste mot Arktis for å finne ut hva som skjedde i forbindelse med en mye omtalt tragedie fra året før, da Andhøy sammen med sitt mannskap reiste på seilbåten «Berserk».

I februar 2011 utløste båten sin nødpeilesender i Rosshavet ved det antarktiske kontinentet.

Jarle Andhøy og Samuel Massie som var på vei til sørpolen på ATV var de eneste som kom tilbake fra turen. De tre resterende i mannskapet, Leonard J. Banks, Tom Gisle Bellika og Robert Skaanes, er aldri blitt funnet og antatt omkommet.

- Betales med Berserk Rom

I fjor fikk Andhøys selskap et driftsresultat på 3,1 millioner kroner og et årsresultat på 2,2 millioner. Selv tok han ut en halv million i utbytte og fylte krigskassen. Nå har han 5,1 millioner kroner plassert i bankinnskudd og kontanter.

- Hvordan ser du for deg utviklingen i år, flyter sjappa like godt nå som de siste årene?

- Vi får se. Det er snart på tide å kaste loss og seile inn i solnedgangen østenfor sol og vestenfor måne. På havet er det kun Neptun som krever sin skatt og den betales med flasker med Berserk Rom!!!

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her