Foto: Lars Wærstad (Side3)

Hvilken nett-TV er best?

Sjekk hva du kan se, hva det koster og hvem som er best.

Publisert

Å navigere i TV-verdenen er vanskelig nok gjennom normale tv-oversikter, men det er ikke spesielt mye enklere om man skal prøve å finne ut hva man kan se på nett og hva det koster.

Vi har laget en guide over tilbyderne i Norge, og gir også terningkast.

Les også:Se nett på tv - spar tusenvis i året

Les også:Slik kobler du datamaskinen til TV

NRK

Foto: Skjermbilde

Pris: Gratis (finansiert gjennom lisensen)

Url:http://tv.nrk.no/ og http://www.nrk.no/nett-tv/bokstav/a/ (eldre programmer fra før 2012)

Kanaler direkte: NRK1, NRK2, NRK3/NRKSuper

Arkiv: Programmer produsert av NRK (enkelte programmer som Nytt på Nytt er tilgjengelig i en begrenset periode), mange av seriene NRK viser (også begrenset periode), enkelte filmer og idrett fra NRK.

Vurdering: NRKs tilbud er selvfølgelig helt strålende med tanke på prisen, men skal man regne riktig er det faktisk 2580,12 du betaler i året for dette. Uavhengig av det er både den tekniske løsningen som fungerer på alle plattformer, navigasjon og utvalg meget godt. Siden de i dag har to løsninger med mesteparten av arkivet på den gamle trekker vi likevel en karakter. Det er også et lite problem den korte liggetiden for enkelte serier og programmer.

TV 2

Foto: Skjermbilde

Pris: Sumo gull (direkte, nyheter og fakta, underholdning og sport) 1 999kr i året, Sumo sport (direkte, nyheter og fakta, sport) 1 799kr i året, Sumo pluss (direkte, nyheter og fakta og underholdning) 1 199kr i året, Sumo basis (direkte, nyheter og fakta) 899kr i året

Url:http://www.tv2sumo.no

Kanaler direkte: TV 2 HD, TV 2 Sport, TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Filmkanalen, TV 2 Premier League, TV 2 Bliss

Arkiv/direkte: Norske og utenlandske tv-serier (komplette sesonger, forhåndsvisninger av serier før tv), underholdningsprogrammer, dokumentarer, filmer (30-40), nyhetsprogrammer (arkiv), Premier League og Championship (flere kamper enn på tv), enkelte andre fotballkamper, håndball, ishockey, trav direkte, Tour de France, diverse annen idrett

Vurdering: TV 2 har drevet webtv lenge, og da Netflix kom fyrte de inn en haug med komplette tv-serier. Deres livesenter for direktesendt idrett er strålende, og i og med at utvalget er større enn på tv (flere serier, flere fotballkamper og mulighet til å se seriene før de kommer på tv) er det bare en karakter som vi kan gi. Det eneste minuset vi kan finne er at det ikke er noen vits i å bruke nettsidene til TV 2 for å finne programmene, men siden man kan gå direkte til tv2sumo så er det heller ikke nødvendig.

Viaplay

Foto: Skjermbilde

Pris: Viaplay TV 49 kroner per måned, Viaplay TV + Film 79 kroner per måned, Viaplay TV + Film + Sport 199 kroner per måned

URL:http://www.viaplay.no

Kanaler direkte: TV 3 og Viasat4

Arkiv/direkte: Amerikanske og norske tv-serier (hele sesonger, forhåndsvisninger), en del tusen filmer, Champions League, golf, motorsport, svensk ishockey, Ligue 1, NHL

Vurdering: Viaplay er en fin tjeneste som har hatt litt tekniske problemer i starten. Filmutvalget er bredt og godt, og serieutvalget likeså. Hadde Viaplay vært en stor amerikansk aktør ville nok hypen rundt Viaplay vært like stor som rundt Netflix. Sportspakken er også god, og som hos TV 2 er det flere kamper enn det du får på TV. Dessverre blir den komplette pakken litt dyr, selv om man kan argumentere med at man får med mange filmer.

Comoyo

Foto: Skjermbilde

Pris: Comoyo TV 129 kroner, leie av fim (39 kroner), Tippeligaen til 179kr per måned, TVNorge 759 pr/år

URL:http://www.comoyo.com/no

Kanaler direkte: TVNorge HD, Fem, Max, Vox, Eurosport HD, Eurosport 2, Disney Channel, Disney XD, Disney Junior, Discovery Channel, Animal Planet HD, TLC, Canal9

Arkiv/direkte: TVNorge har norske og internasjonale serier tilgjengelig i arkiv

Vurdering: Comoyo er en merkelig hybrid, men vi har vurdert Comoyo TV som gir deg en haug med tv-kanaler direkte. Utvalget på tolv kanaler med tre Disney-kanaler, Discovery og alle kanalene er fint, men det er kun direkte. Tjenesten er heller ikke tilgjengelig for smarttelefoner og lesebrett. Comoyo er også i beta så det tekniske er litt shaky akkurat nå. Abonnementet på TVNorge gir deg et lite arkiv, men er altså en annen pakke.

Netflix

Foto: Skjermbilde

Pris: 79 kroner per måned

Url:http://www.netflix.no

Kanaler direkte: Ingen

Arkiv: Tusenvis av filmer og tv-serier on demand

Vurdering: Den store styrken til Netflix er at den er tilgjengelig over alt, uansett. Ser du på en film og går glipp av de fem siste minuttene kan du fortsette på lesebrett, mobil, Xbox 360, Playstation 3 eller på datamaskinen. Har du smart-tv finner du Netflix der også. Det er også et gigantisk utvalg av komplette tv-serier og filmer, og prisen er omtrent som å leie to filmer - eller en halv DVD.

Eurosport Player

Foto: Skjermbilde

Pris: 35 kroner i måneden

URL:http://www.eurosportplayer.no/

Kanaler direkte: Eurosport, Eurosport 2

Arkiv: Det meste som er sendt på kanalene over

Vurdering: Eurosport er en liten skjult juvel for den som er idrettsinteressert, og de har også et godt arkiv. Liker du sport, og vil se god fotball i Bundesliga er dette en liten perle til en lav pris.

CSports.no

Foto: Skjermbilde

Pris: 269 kroner per måned. Tippeligaen 179 kroner per måned

URL:http://www.csports.no/

Kanaler direkte: CMore Fotball, CMore Tennis, CMore Extreme, CMore Hockey, CMore Live, CMore Live 2, CMore Live 3, CMore Live 4

Arkiv/direkte: UFC, Ishockey, La Liga, Serie A, Indycar, Tennis, Allsvenskan, Europa League, MLS m.v.

Vurdering: Csports er svindyrt, men gir også en stor mengde av sport. Dette er vel nok kun aktuelt for den som er langt over gjennomsnittlig interessert i idrett.

Disney Play TV

Foto: Skjermbilde

Pris: Gratis

Url:http://play.disney.no/

Kanaler direkte: Gjennom Comoyo

Arkiv: Enkelte episoder fra serier som vises på Disney Channel og Disney XD

Vurdering: Greit for barna som vil se noen Disney-episoder. For tynt til å vurderes på samme måte som de andre over.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her