Foto: (Thinkstock/Illustrasjon)

Hva er det med år 2083?

Anders Behring Breivik var svært opptatt av året 2083, hva er det med dette året?

Publisert

Mailadressen til drapsmannen Anders Behring Breivik var [email protected] og han kalte også boken han skrev for «2083.» Hva er det med dette året?

Oppdatert: Det er kommet innspill på at året som er valgt kan henspeile på at det i 2083 er 400 år siden slaget ved Wien hvor ottomanske styrker ble slått av en tysk-polsk styrke. Du kan lese mer om dette her.

Selve året er brukt i stor grad i både dataspill og science fiction som et år hvor store omveltninger skjer.

Man er usikre på når året kom inn i populærkulturen, men det kan ha vært i 1983 da skytespillet A.D. 2083 kom ut. Året er senere blitt brukt i framtidsvisjoner for både moteindustri og annet. Under kan man se en reklamefilm lacoste laget for tennis i år i 2083:

Da britiske myndigheter i 2008 laget populasjonsmodeller for Storbritannia laget de disse fram til 2083. Ifølge en del nettforum ble dette brukt som argumenter for den høyrevridde organisasjonen EDL i Storbritannia mot innvandring. Dette skulle visstnok være året hvor det var flere ikke-briter enn briter i landet, selv om det skal stor tolkning til i dataene til det statistiske byrået for å få dette fram.

Spillet The Fall: Last Days of Gaia foregår også i året 2083. Dette spillet er nå gratis tilgjengelig på nett.

World of Warcraft-debatt
På et debattforum for World of Warcraft har det vært en diskusjon rundt nettsiden Futuretimeline.net som spår at i 2083 vil man få superintelligente datamaskiner som vil være smartere enn mennesker. Dette skjer samtidig som at antall innvandrere i USA gjør at enkelte deler av USA blir gitt til Mexico.

Abraham
En bibelsk referanse kan være at Abrahams far, Terah, døde i året 2083 etter jødenes kalender. Noen mener dette kan være en bakgrunn at årstallet har dukket opp senere i populærkulturen.

En annen tolkning årstallsmessig er at det var i året 2083 at Abraham fikk sine lovnader av Gud, at hans etterkommere var et utvalgt folk og at folket skulle få et lovet land.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her