<b>EKSKLUSIV AKEVITT:</b> I 2018 kommer Løiten med sin aller første juleakevitt. Det blir en eksklusiv affære med kun 7000 flasker tilgjengelig på norske Pol.
EKSKLUSIV AKEVITT: I 2018 kommer Løiten med sin aller første juleakevitt. Det blir en eksklusiv affære med kun 7000 flasker tilgjengelig på norske Pol. Foto: Nadin Martinuzzi/Arcus

Løiten akevitt

Denne norske akevitten er historisk - og veldig eksklusiv

Kun 7000 flasker av Løitens første juleakevitt blir tilgjengelig på Vinmonpolet.

Publisert

Akevitt-tradisjonen står sterkt i Norge, og for mange er «nasjonalbrennevinet» like viktig i desember som det er å få samlet familien til julefeiring.

En av de mest populære variantene å kombinere med julematen er traverene Løiten Linie. Akevittvarianten er blant de mest solgte på norske Pol, men i år kan noen heldige nordmenn få prøve en helt ny variant. 2. november lanserer nemlig produsent Arcus for første gang en Løiten juleakevitt.

<b>FJØSNISSE:</b> Etikken viser en fjøsnisse - folklore godt forbundet med jul og personer som har fått i seg for mye akevitt.
FJØSNISSE: Etikken viser en fjøsnisse - folklore godt forbundet med jul og personer som har fått i seg for mye akevitt. Foto: Arcus

Vi skriver «heldige», for i en pressemelding opplyser Arcus at det kun vil være 7000 flasker som blir tilgjengelige gjennom Vinmonopolet.

- Vi forventer at det kommer til å være en høy etterspørsel etter Løitens første juleakevitt. Det begrensede antallet vil nok skape litt frustrasjon, da det kun er cirka 0,14% av Norges befolkning som vil få tak i en flaske Løiten Juleaquavit. Det gjelder å være tidlig ute. Det er førstemann til mølla prinsippet som gjelder, forteller kategorisjef i Arcus, Alexandra Wachtmeister, i en pressemelding fra Arcus.

Løiten-line har lange tradisjoner og Løiten Brænderi ble etablert allerede i 1855. Hvorfor lager Løiten (Arcus) en juleakevitt først nå?

- Løiten er det største akevitt-brandet vi har i Norge, med historiske røtter. Av naturlige årsaker anså vi, som den største aktøren innen akevitt, at det nå var naturlig, og på tide, å hedre Løiten med en egen Juleaquavit. Denne juleakevitten er en viktig del av norsk kulturarv. Når det er sagt så vet vi ikke om dette blir den første og den siste. Det kommer jo litt an på mottakelsen, skriver Marketing Communications Manager i Arcus, Elisabeth Neofytou, i en epost til Side3.

Hvordan har responsen vært så langt?

- Litt prematurt å svare på med tanke på at vi ikke har lansert den enda, men vi har høye forhåpninger. Vi vet jo at mange setter Løiten akevittene høyt, så det er ingen grunner til å tro at Løiten Juleaquavit ikke vil bli tatt godt imot. Vi vet jo også at dette er en juleaquavit som har vært etterlengtet i visse miljøer, som for eksempel Løiten Akevittens venner. Denne juleakevitten er en viktig del av norsk kulturarv, legger hun til.

<b>NY VRI:</b> Løitens juleakevitt er den første i merkets historie. Akevitten er lagret 12 måneder på sherryfat. Her et bilde fra Arcus lagringsrom på destilleriet på Gjelleråsen.
NY VRI: Løitens juleakevitt er den første i merkets historie. Akevitten er lagret 12 måneder på sherryfat. Her et bilde fra Arcus lagringsrom på destilleriet på Gjelleråsen. Foto: Arcus

Neofytou opplyser at juleakevitten vil bli tilgjengelig på Vinmonopolet over hele landet.

<b>PERFEKT TIL JULEMAT:</b> Master Blender hos Arcus, Ivan Abrahamsen, sier at Løitens første juleakevitt passer perfekt til gravlaks og ribbe
PERFEKT TIL JULEMAT: Master Blender hos Arcus, Ivan Abrahamsen, sier at Løitens første juleakevitt passer perfekt til gravlaks og ribbe Foto: Arcus

Master Blender i Arcus, Ivan Abrahamsen, lover en litt annerledes vri på den klassiske linie-akevitten.

- Forskjellen mellom Løiten Linie Aquavit og Løiten Juleaquavit er at Løiten Juleaquavit har et mindre fatpreg og mindre sødme, men et rikere krydderbildet. Løiten Juleaquavit passer ypperlig til tradisjonell julemat, spesielt til gravlaks og ribbe, forteller Ivan Abrahamsen.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her