Foto: Youtube

Historiens 10 farligste kvinner

Publisert

Katherine Knight

Denne dama var den første i Australia som ble dømt til livstid uten prøveløslatelse. Hun ble dømt for drapet på sin partner i oktober 2001.

Da hun giftet seg i 1974 prøvde hun kvele sin ektemann på bryllupsnatten fordi han sovnet etter «bare» tre omganger med sex. Paret ble naturlig nok skilt, men først etter ti år.

Men det var partneren John Price som virkelig skulle få lide. Etter fem turbulente år sammen med Knight oppsøkte hun ham en kveld, de hadde sex og etterpå knivstakk hun ham 37 ganger.

Deretter flådde hun ham og hang opp huden over inngangspartiet, kokte suppe på hodet hans og lagde stek av rumpa. Hun dekket på til to personer og serverte rumpesteken sammen med poteter, gresskar, kål, squash og saus. Ved siden av maten la hun en lapp med navnet til hver av barna hans.

Knight forsøkte å anke livstidsdommen i 2006, uten hell.

Belle Gunness

Norske Belle Gunness er en av USAs mest kjente seriemordere. Hun ble født i Selbu i 1859, men emigrerte til Chicago i 1881. I 1884 giftet hun seg med Mads Ditlev Anton Sorenson og sammen åpnet de en butikk som aldri ble en suksess. Innen et år brant butikken ned på mystisk vis, og ekteparet innkasserte forsikringspenger som ga dem et nytt hjem. De skal ha fått fire barn, hvorav to døde av. Begge disse barna var forsikret.

I 1900 døde også Belles ektemann, på den eneste dagen da to av hans livsforsikringer overlappet hverandre. Forsikringspengene talte 8.500 dollar (omtrent 217.000 dollar i 2008 ifølge Wikipedia) som hun brukte til å kjøpe seg en gård i Indiana.

I 1902 giftet Belle seg på nytt med norske Per Gunnes, bare en uke etter bryllupet døde Pers babydatter mens hun var alene i huset sammen med Belle. Senere samme år døde også Per etter å ha fått en kjøttkvern i hodet. Belle tjente 3.000 dollar på sin andre manns død.

I 1906 forsvant også Belles datter Jennie. Belle hevdet at hun hadde sendt datteren utenbys for å gå på skole. Senere skulle det vise seg at liket av datteren var gravd ned på morens eiendom.

Belle satt i 1906 også inn en kontaktannonse i avisen, og fikk besøk fra flere friere etter dette – menn som aldri igjen forlot Belles gård.

I 1908 brant Belles gård ned til grunnen. I kjelleren fant politiet tre forkullede barnelik, Belles barn, og ett hodeløst kvinnelik. Det er ennå usikkert om det hodeløse liket var Belle selv.

Det ble funnet levninger fra mer enn 40 menn og barn i graver rundt og på eiendommen.

(Artikkelen fortsetter på neste side >>>)

Kilder: Wikipedia, Listverse, UNP

Jiang Qing

Hun var Mao Zedongs fjerde hustru og klarte å opparbeide seg en av de høyeste maktposisjonen i Kommunistpartiet i Kina. Hun skal ha vært drivkraften til den kulturelle revolusjonen, en tid da utallige historiske bygninger, antikviteter, bøker, malerier og kulturgjenstander ble ødelagt av Rødegardistene.

Under den kulturelle revolusjonen mistet millioner av kinesere sine menneskerettigheter, ble tvangsdeportert, forfulgt og dødstallet skal ha vært på et sted mellom 500.000 og 3 millioner.

Jiang Qing ble dømt til døden i 1981, to år senere ble dommen endret til livstid i fengsel. Hun ble likevel løslatt i 1991 av medisinske grunner etter å ha fått strupekreft. Hun skal ha tatt sitt eget liv på sykehuset senere samme år.

Irma Grese

Irma var ansatt ved konsentrasjonsleirene Ravensbrück, Auschwitz og Bergen-Belsen. Ved Auschwitz hadde hun den nest høyeste stillingen blant kvinner i leiren, og ansvaret for rundt 30.000 jødiske kvinnelige fanger.

Grese torturerte fangene både psykisk og fysisk, og bar alltid med seg en pisk og en pistol som hun heller aldri nølte med å bruke. Hun var også med i utvelgelsen av fanger som ble sendt til gasskamrene eller som ble brukt til dødelige, medisinske eksperimenter.

Hun brukte hunder til å disiplinere fangene, og vitner har også fortalt om en episode der Grese bandt sammen bena til en kvinne som skulle føde.

Bare 22 år gamle ble Grese henrettet ved henging sammen med ti andre ansatte ved Auschwitz og Belsen. Blant andre ble Josef Kramer henrettet samme dag.

Darya Nikolayevna Saltykova

Beskyldt for å ha drept 138 kvinnelige livegner, funnet skyldig i å ha torturert 38 til døde på 1800-tallet.

Darya Saltykova var av russisk adel. Hun torturerte og drepte mer enn hundre av sine livegner, flesteparten jenter og kvinner.

Hun giftet seg i ung alder, og ble dermed medlem av den berømte saltykovfamilien, men ble enke som 26-åring. Hun arvet da en betydelig eiendom hvor hun bodde med sine to sønner og en rekke livegner.

På grunn av Saltykovas status og gode kontakter, ble mange klager rundt dødsfallene på hennes eiendom ignorert, og personene som klaget ble ofte straffet.

Men da ofrenes familier leverte en underskriftskampanje til Keiserinne Catherine II, endte det med arrestasjon av Dayra Saltykova. Hun ble funnet skyldig for å ha drept 38 kvinnelige livegner ved å torturere dem til døde, men det ble til sammen talt 138 mistenkelige dødsfall.

Daltykova ble i 1768 satt på «utstilling» i en time i Moskva med et skilt rundt halsen pålydende: «Denne kvinnen har drept og torturert». Hun måtte så sone livstid.

Vi har tidligere også omtalt Saltykova i Historiens verste seriemordere.

(Artikkelen fortsetter på neste side >>>)

Kilder: Wikipedia, Listverse, UNP

Elizabeth Báthory

Beskyldt for å ha tatt livet av mellom 100 og 700 personer på 1500-tallet. Elisabeth Báthory var en grevinne fra den velkjente Báthory-familien av den ungarske adelen. Hun er også kjent under navnet «Blodgrevinnen».

Hun ble sammen med fire andre beskyldt for å ha torturert og drept flere hundre jenter. Et vitne beskyldte de fem for å være ansvarlig for mer en 650 dødsfall, men de ble dømt for «bare» 80.

Under rettssaken skal mer enn 300 vitner forklart seg om tortur med handlinger som slag med døden til følge, operasjoner på ofrene, seksuell mishandling, avbiting av hud i ansikt og kroppsdeler og sulting av ofrene.

Andre historier skal ha det til at Báthory badet i jomfrublod for å holde seg ung.

Vi har tidligere også omtalt Elizabeth Báthory i Historiens verste seriemordere.

Ilse Koch

26 år gammel ble Ilse Koch medlem av Nazist-partiet. Gjennom SS-venner møtte hun Karl Koch som var kommandant ved konsentrasjonsleirene Buchenwald og Majdanek. Paret giftet seg i 1936, og Ilse begynte å jobbe som vakt og sekretær ved Sachenhausen konsentrasjonsleir, og senere med sin mann som sjef på Buchenwald.

Ilse ble kjent for å ta «souvenirer» fra drepte fanger – hun skar av hud med tatoveringer som hun tok vare på.

I 1940 bygde hun en innendørs sportsarena for penger hun hadde stjålet fra fangene. I 1943 ble Ilse og mannen arrestert på ordre fra en SS- og politileder for personlig berikelse og underslag, og for å ha myrdet fanger for å hindre dem i å vitne. Mens ektemannen ble dømt til døden ble Ilse løslatt ett år senere, på grunn av mangel på bevis.

Hun ble arrestert av amerikanske myndigheter i juni 1945 og ble dømt til livstid i fengsel. Hun hang seg i fengselcella 1. september 1967.

Karla Homolka

Kanadiske Karla ble i 1993 dømt til å sone en tolv års fengselstraff for å ha hjulpet sin ektemann Paul Bernardo i en rekke voldtekter og drap på tenåringsjenter, blant annet på sin egen søster, Tammy Homolka.

Karla pleide å filme ektemannens handlinger, filmene ble senere brukt mot ekteparet under rettsaken. Noen av filmene skal også ha lekket ut på internett til tross for at kanadiske myndigheter krevde at filmene skulle ødelegges.

Bernardo ble dømt til livstid i fengsel, mens Karla i dag er en fri kvinne og lever i karibien sammen med sønnen hun fikk i 2007.

Karla og Pauls handlinger har også inspirert til en film med tittelen «Karla». Se traileren her:

(Artikkelen fortsetter på neste side >>>)

Kilder: Wikipedia, Listverse, UNP

Amelia Dyer

Sykepleieren Amelia Dyer brukte sitt hjem til å gi losji til kvinner mot betaling som hadde blitt gravide utenfor ekteskap. Hun «reklamerte» med at hun ville ta vare på barna til disse kvinnene og dermed adoptere de vekk til gode og respektable hjem.

Hennes intensjoner var derimot å forsømme barna, slik at de døde av sult. Men Dyer ønsket å kutte kostnader og bestemte seg derfor for å drepe de nyfødte barna umiddelbart.

Dyer ble arrestert i 1879 etter at en lege ble mistenksom på grunn av det høye antallet dødsfall som han ble kalt inn for å bekrefte i Dyers hjem. Hun ble ikke dømt for mord, men måtte sone seks måneder for omsorgssvikt.

Da hun ble løssatt fortsatte hun der hun slapp, denne gangen involverte hun ingen lege som kunne bekrefte dødsfallene, men kvittet seg med likene på egen hånd. Da hun igjen vakte mistanke, flyttet hun til andre byer hvor hun gjenoppstartet sin gamle forretning under forskjellige alias.

I 1896 ble hun arrestert etter at liket av en liten jente ble funnet innpakket i Themsen. Undersøkelser ledet politiet til Dyer, og det ble funnet tilstrekkelig med bevis i hennes bolig. Dyer ble dømt til døden.

Vi har tidligere også omtalt Dyer i Historiens verste seriemordere .

Beverly Allitt

Allitt har fikk kallenavnet «Dødens engel» etter å ha drept fire barn og skadet ni andre mens hun jobbet som sykepleier ved barneavdelingen på Grantham and Kesteven Hospital i Lincolnshire i England.

Hun drepte sine ofre ved å injisere kaliumklorid som førte til hjertestans, eller en overdose på insulin.

En av hennes ofre var den to måneder gamle Becky Williams som ble innlagt på sykehuset i 1991 med magekatarr. Allitt ga spedbarnet en overdose på insulin som førte til at hun døde to dager senere.

Som følge av datterens død tok foreldrene med Beckys tvillingsøster, Katie Phillips, til sykehuset for en rutinesjekk. Katie måtte gjenopplives to ganger under oppholdet på grunn av pusteproblemer, noe som senere viste seg å skyldes en overdose av insulin og kaliumklorid. På grunn av oksygenmangelen fikk Katie en hjerneskade, og ble delvis lam og delvis blind.

Uvitende om at Allits handlinger, og på grunn av det de trodde var en heroisk innsats for sin avdøde datter Becky, spurte tvillingenes foreldre Allit om hun vill være Katies gudmor. Foreldrene har i senere tid mottatt mer en to millioner pund fra sykehuset for å dekke Katies behandlinger og utstyr for resten av hennes liv.

I 1993 ble Allit dømt til minimum 40 år i fengsel, en dom som ble redusert til minimum 30 år i 2007. Hun vil kun gå fri dersom hun da ikke blir betraktes som en fare for offentligheten.

Kilder: Wikipedia, Listverse, UNP

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.