Test av Atari Flashback, Sega Mega Drive Flashback og Super Nintendo Mini SNES

Vi har testet tre retrokonsoller for deg som vil ta en liten tur tilbake til fortiden.

Publisert

Retrokonsoller er i vinden som aldri før. Kort sagt er det versjoner av klassiske spillkonsoller hvor det legges inn en stor mengde spill direkt på konsollene.

Vi har testet de tre som er aktuelle nå: Atari Flashback, Sega Mega Drive Flashback og Super Nintendo Mini SNES.

Atari Flashback

Dette er egentlig Atari Flashback 8 Gold for å være nøyaktig. Konsollen er en versjon av klassiske Atari 2600. Hele 120 spill er innebygget, og har HDMI-kabel for enkel tilkobling. Konsollen kommer med to kontrollere, som begge er trådløse. Du kan også pause og spole tilbake spill. Det siste er viktig for spillene på Atari er ofte særdeles vanskelige.

Pitfall! Vanskelig og frustrerende, men veldig gøy.
Pitfall! Vanskelig og frustrerende, men veldig gøy.

Atari var store på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet, så dette er den første våren til spill noen gang. Hvis du er spillinteressert har du hørt om spillene, men kanskje aldri spilt dem. Det er spill som Space Invaders, Centipede, Pitfall og Frogger. Enkle (dog ikke lette) og fine spill som gir et utrolig fint flashback, bokstavelig talt, til en svunnen tid.

Konsollen var rask og enkel å sette opp, med et lite minus med fikling med skrutrekker for å sette inn batterier i de to kontrollerne. Når det var gjort fungerte alt utrolig fint. Menysystemet er ganske enkelt og greit å bruke, selv om det er litt gjetting i starten for å få alt til å virke.

Hvis du opplevde disse spillene første gang de kom vil du elske denne konsollen, ellers passer den nok best for den som vil se hvordan spill begynte.

Terningkast: 5

Lavest pris: 949

Sega Mega Drive Flashback

Sega Mega Drive er konsollen med Sonic og Mortal Kombat, og denne retrokonsollen gir deg 85 innebyggede spill. Deriblant flere versjoner av de to spillene, men også anmelderfavoritten (altså vår) Golden Axe.

Grafikkmessig er dette milevis foran Atari, men også her var det enkelt å sette opp de to trådløse kontrollerne (etter at vi slengte inn batteri) samt bare å sette i gang.

Mortal Kombat!
Mortal Kombat!

Problemet til denne konsollen er et elendig menysystem for å velge spill. Det tok oss lang tid å få styringen på det, og vi er ikke helt sikre på om vi har det. Spillene som er med sies å være 85 stykk, men det er egentlig bare 45 Sega Mega Drive-spill, resten er noe tull (bonusspill) som er kastet på.

Det store problemet er egentlig at Sega var en bedre konsoll enn Nintendo, men dessverre er det slik at denne retrokonsollen er den dårligste av de tre vi anmeldelte. Den har noen tekniske utfordringer, og menysystemet er så irriterende at det er mer sannsynlig at det er menyene som får deg til å kaste kontrollerne veggeimellom og ikke vanskelighetsgradene.

Liker du Sonic godt, eller har lyst til å spille Mortal Kombat er det likevel ikke noe dårlig kjøp.

Terningkast: 4

Laveste pris: 890

Nintendo SNES Classic Edition

Nintendo hadde supersuksess med sin første retrokonsoll, og er tilbake med en superversjon. Denne gangen har de tatt bryet med å gi deg to kontrollere (herlig) samt selvfølgelig emulert en litt nyere konsoll.

Konsollen ser bra ut, og i motsetning til de to over føles den kvalitetsmessig litt bedre. Spillmessig er det 21 spill her, så det er mange færre enn konkurrentene over. Dog kan det sies at det er mange store spill med (Super Mario Kart, Super Mario World, The Legend of Zelda og Final Fantasy III for eksempel), men det er likevel en del mindre. Fordelen er at alle spillene er ganske så bra, til og med Star Fox 2 som er helt nytt.

I motsetning til Sega-konsollen har konsollen et supert menysystem, og det er enkelt å navigere. Kontrollerne er ledningsbasert, som trekker også litt ned.

Prismessig koster også denne konsollen mye mer enn sine konkurrenter over, slik at vi trekker litt på terningen for det. Liker du derimot Super-spillene godt er det et finfint kjøp.

Terningkast: 4

Laveste pris: 1490,-

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.