<b>FORSVANT SPORLØST:</b> Eventyreren, rekordholderen og milliardæren fløy jorden rundt uten å fylle drivstoff i 2005. Da han i 2007 la ut på en rekreasjonstur med et småfly over Sierra Nevada, forsvant han sporløst.
FORSVANT SPORLØST: Eventyreren, rekordholderen og milliardæren fløy jorden rundt uten å fylle drivstoff i 2005. Da han i 2007 la ut på en rekreasjonstur med et småfly over Sierra Nevada, forsvant han sporløst. Foto: Getty Images

Luftfartens største mysterier

Forsvant i løse luften

Da den kjente eventyreren og rekordholderen forsvant med et lite fly i Nevada, satte det i gang ville spekulasjoner. Var han blitt offer for «Nevadatriangelet»? Les denne og noen av de mange andre mystiske mysteriene i lufta.

Publisert Oppdatert

Om morgenen den tredje september i 2007 tok et ettmotors fly av fra en privat flystripe eiet av hotellmagnaten Barry Hilton i Smith Valley i Nevada.

Flyet var av typen Bellanca Super Decathlon, og alene om bord var en milliardær og eventyrer som hadde Fridtjof Nansen som sitt store forbilde, og som hadde legendestatus etter flere imponerende bragder.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå