<b>SVART DAG:</b> De digre sotflekkene rundt flyene forteller om katastrofen som utspant seg på Flughafen Düsseldorf. Foto: Getty Image
SVART DAG: De digre sotflekkene rundt flyene forteller om katastrofen som utspant seg på Flughafen Düsseldorf. Foto: Getty Image

Düsseldorf Airport i brann

Europas verste flyplassbrann endret alt

Katastrofen startet med en sveisejobb.

Publisert Oppdatert

11. april 1996, nøyaktig klokken 13.00, starter to sveisere på en rutinejobb på Düsseldorf Airport. Påsken er over, og flyplassen er full av ansatte og reisende. Mennesker myldrer som maur, fly kommer og går. Sveiserne befinner seg på innkjøringsveien til avgangshallen. Rett under dem ligger ankomsthallens blomsterbutikk. Fra avgangshallen stikker tre terminaler ut i hver sin retning. I hallen finnes også trapper til en tredje mellometasje med VIP-lounger.
Sveisingen skulle rutinemessig ha vært meldt flyplassens brannbrigade, som i slike tilfeller skal sørge for en brannvakt. Dette er ikke blitt gjort. Det er da heller ingen som umiddelbart tenker på at dette arbeidet kan utgjøre en trussel.

Men en katastrofe er under oppseiling. En hendelse som fortsatt regnes som en av verdens verste flyplassbranner etter andre verdenskrig.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå