<b>FANT HJELMEN TIL DØD JAGERPILOT:</b> Det var rene julekvelden da Enok Enoksen fant en pilothjelm på tur med faren i 1977. Det skulle ta 40 år før Enok fikk vite den dramatiske historien bak funnet i fjæra.
FANT HJELMEN TIL DØD JAGERPILOT: Det var rene julekvelden da Enok Enoksen fant en pilothjelm på tur med faren i 1977. Det skulle ta 40 år før Enok fikk vite den dramatiske historien bak funnet i fjæra.

Kolliderte med fugl i 1100km/t

I 40 år var pilothjelmen Enok fant i sjøen et mysterium. Svaret var mer dramatisk enn han kunne forestilt seg

Den svenske jagerpiloten Magnus Dreijer var sjanseløs da fallskjermen røk etter kollisjon med fugl i lav høyde. 40 år senere kaster funnet av hjelmen hans nytt lys over det tragiske havariet.

Publisert Oppdatert

Ulykkestoktet ble ikke ansett som spesielt fysisk krevende med høye G-belastninger som i luftkamp. Men det satte desto større krav til presisjon.

Treningsoppdraget utenfor Väderøene den 21. mars 1977 gikk ut på simulert skyting med sjømålsmissil fra lav høyde langs den svenske Västkusten.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå