SKJULT ROM I BOLLINGERS KJELLER: Bak en vegg som var dekket av tomflasker skjulte det seg et rom med en uerstattelig skatt: 600 flasker champagne fra tidligere familiemedlemmers private samling.
SKJULT ROM I BOLLINGERS KJELLER: Bak en vegg som var dekket av tomflasker skjulte det seg et rom med en uerstattelig skatt: 600 flasker champagne fra tidligere familiemedlemmers private samling. Foto: Bollinger

Bollinger

En praktikant hos Bollinger skulle bare rydde i kjelleren. Fant hemmelig rom med uerstattelig champagne-skatt

Nå er en flaske solgt. Etter å ha lest dette vil du kanskje angre på at du ikke var der og bød.

Publisert

Du kjenner den følelsen av å ta på deg en bukse det er lenge siden du har brukt, og så finner du en 500-lapp i lomma?

Forestill deg da følelsen praktikanten hos champagnehuset Bollinger fikk da han fant et skjult rom i kjelleren ...

Det hele skjedde sommeren i 2010. Praktikanten blir sendt ned i kjelleren til den berømte champagneprodusenten i Aÿ for å rydde. Etter å ha fjernet en vegg med tomflasker, oppdager han at det er noe merkelig med veggen bak.

Han varsler sjefen, som straks beordrer veggen fjernet.

Et voilá!

Bak veggen skjulte deg seg intet mindre enn en uerstattelig skatt: Den private vinsamlingen til tidligere medlemmer av Bollinger-familien. Enkelte av de mer enn 600 flaskene var fra 1830. Bollinger ble grunlagt i 1829.

I 2012 startet arbeidet med å bevare de dyrebare dråpene. Champagnemakeren bestemte da at alle flaskene skulle ivaretas av Bollinger selv.

DYREBARE DRÅPER: Det skjulte rommet var smekkfullt av champagne. Noen av flaskene var fra 1830, året etter at Bollinger ble grunnlagt.
DYREBARE DRÅPER: Det skjulte rommet var smekkfullt av champagne. Noen av flaskene var fra 1830, året etter at Bollinger ble grunnlagt. Foto: Bollinger

Vel, alle bortsett fra én.

19. november 2016 ble én av flaskene solgt på auksjon hos Sothebys, for den nette sum av 12.250 dollar. Det blir om lag 110.000 kroner.

Kjøperen fikk imidlertid ikke ta med seg flasken hjem. Isteden blir han eller hun invitert hjem til vingården sammen med tre venner for en mildt sagt eksklusiv smaking. De fire blir også påspandert en middag sammen med Bollinger på Michelin-restauranten Le Parc.

Med i pakken følger også rundt 50 flasker med ulike champagner fra 1973 til 2000.

Fordelt på fire personer høres ikke det ut som en ugrei pris for en luksusferie i Frankrike, om du spør oss. Noe å tenke på dersom det skulle dukke opp flere flasker på auksjon.

Til slutt kan vi nevne av Bollinger i over 40 år var sprudlevannet James Bond foretrakk å drikke. Skål!

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Screen9v2