<b>INSPIRASJONSKILDEN:</b> Flere hevdet at Osama bin Laden kunne ha blitt inspirert av en annonse fra Pakistan International Airlines, PIA.
INSPIRASJONSKILDEN: Flere hevdet at Osama bin Laden kunne ha blitt inspirert av en annonse fra Pakistan International Airlines, PIA. Foto: Faksimile, Vi Menn

9/11: Terroren mot Twin Towers i New York

Annonsen som kan ha inspirert Osama bin Laden

En annonse fra Pakistan Internationale Airlines fra 1979 kan ha vært den direkte inspirasjonskilden for Osama bin Ladens spektakulære terrorangrep mot Twin Towers i New York.

Publisert Oppdatert

Annonsen til det pakistanske flyselskapet ble brukt i markedsføringen av en ny flyrute til New York. Den viser skyggen av en jumbojet mot Twin Towers og har en sjokkerende likhet med de autentiske bildene fra terroranslaget 11. september 2001.

Annonsen sto i en rekke aviser, blant annet i franske le Point 19. mars 1979. På dette tidspunkt oppholdt den unge Osama seg hovedsakelig i Pakistan, når han ikke var involvert i kamphandlinger i Afghanistan.

Det gjør at Osama bin Laden kan ha sett annonsen.

I tiden etter terrorangrepet mot Twin Towers i New York, ble det spekulert i om den kan ha sådd spiren til en djevelsk plan i den unge terroristhjernen allerede den gang. Eller den kan ha brent seg fast i underbevisstheten hans og inspirert ham på et senere tidspunkt, etter hvert som hatet mot USA og Vesten økte?

Tvillingtårnene var, fra de sto ferdige i henholdsvis 1972 og 1973 og frem til skjebnedagen i september 2001, selve symbolet på USAs storhet og makt.

LES OGSÅ: (+) Dødsveien i Troms - fangene spiste sine døde kamerater

På kollisjonskurs

Flyene som krasjet inn i de henholdsvis 417 og 415 meter høye Twin Towers 11. september 2001, traff omtrent i samme høyde som flyskyggen på den tilårskomne annonsen.

Størrelsen på skyggen i annonsen virker dessuten direkte truende og kan ha festet seg i bin Ladens underbevissthet. Annonsen diskuteres heftig blant amerikanske bloggere:

– Dette kan ikke være tilfeldig, skriver én.

– Lammende, hevder en annen.

– Magen min vrengte seg da jeg så annonsen, skriver en tredje.

<b>ETTERSØKT:</b> USA og en hel verden lette i mange år etter Osama bin Laden. Han ble til slutt fanget og drept i et huskompleks utenfor Islamabad i Pakistan 1. mai 2011.
ETTERSØKT: USA og en hel verden lette i mange år etter Osama bin Laden. Han ble til slutt fanget og drept i et huskompleks utenfor Islamabad i Pakistan 1. mai 2011. Foto: Wikipedia

Flere inspirasjonskilder?

Klokken 08.48 krasjet det første flyet, United Airlines flight 11, inn mellom 94. og 99. etasje i det 417 meter høye WTC I. Fjorten minutter senere braste United Airline Flight 175 inn imellom 78. og 84. etasje i WTC II.

Et minutt før klokken ti raste WTC II. 29 minutter senere kollapset den første skyskraperen som ble truffet og satt i brann.

Et par bloggere peker på at bin Laden kan ha hatt ytterlige en inspirasjonskilde:

Det er et historisk faktum at et B- 25 Michell bombefly på vei til Newark-flyplassen fløy inn i Empire State Building. Dette skjedde en tåkete morgen i juli 1945.

14 mennesker ble drept og 26 skadet da det ti tonn tunge flyet traff 78./79. etasje og rev et hull på atten ganger tyve fot i det som den gang var verdens høyeste bygning.

Nettstedet Hoax-Slayer har tidligere sjekket ektheten til annonsen.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her