Her er syv rå gutteturer

Øl, jakt, banekjøring, fotball og poker i Paris' «hemmelige» klubb.

Publisert

Sommeren tar nå sine siste, krampaktige åndedrag og selv om vi setter pris på at varmen gjør sitt beste for å bekjempe kulden, er høsten uunngåelig i anmarsj.

Det skal du ikke være så lei deg for. Høsten kan - og bør - være en tid menn tar seg tid til å være menn, og samler gjengen til en heidundrende guttetur.

Lammekveld på Hemsedal og seiltur i Oslofjorden er fine tradisjoner, men en oversikt Hotels.com har sendt Side3, viser at det finnes hakket hvassere alternativer for dem som slår litt på stortromma.

Her er syv favoritter til inspirasjon og dagdrømming. Hotellforslagene er det hotels.com som står for, og basert på nærheten til målet for turen. Side3 rakk dessverre ikke å reise til alle stedene for å undersøke selv ...

Banekjøring i Tyskland

I den tyske delstaten Rheinland-Pfalz ligger motorsportbanen Nürburgring. Banen som brukes til alt fra Formel 1-løp og testing av nye biler ble åpnet i 1927.

Den anerkjente banen er åpen for publikum og gir turister muligheten til å oppleve banen som er kjent som «det grønne helvete». Her arrangeres det dagsturer, backstage-besøk og pakker som inkluderer trening og flere dager med kjøring.

Enten man vil teste banene eller se på en av de over 200 konkurransene som arrangeres årlig er Nürburgring verdt å få med seg.

Linder Congress & Motorsport Hotel er naboen til Nürburgring og det perfekte sted å bo for en fartsfylt guttetur.

Jakt i Latvia

Latvia er et av de minst befolkede landene i Europa, og har store deler skogkledt areal. Skogene skaper perfekte jaktmuligheter på blant annet elg, ulv, gaupe og mår.

Villsvin er allikevel en av de mest populære jaktobjektene i landet. Høysesongen for villsvinjakten er fra 1. mai til 31. januar, men det milde klimaet gjør det mulig å jakte forskjellig bytte året rundt.

Som oftest foretrekkes det å jakte fra en post ved siden av beiteområder sent på kvelden og om natten. Latvijas Safari Klub holder til i Riga og spesialiserer seg på organisering av jakt for utlendinger og er et godt valg. Hotellet Wellton Old Riga Palace ligger ved kysten i Riga og er perfekt til noen dager med avslapning etter jakt.

Øltur til Belgia

Belgia er et av de stedene i verden som tilbyr flest ulike sorter øl og kan skilte med over 100 bryggerier.

Hovedstaden i landet, Brussel, huser flere kjente turistattraksjoner som slottet, Manneken Pis og monumentet Atomium. I tillegg til dette finner du ølbarer som Chez Moeder Lambic som tilbyr over 400 ulike sorter øl og A La Mort Subsititue som er elsket av lokalbefolkningen.

Hvis man både vil smake og lære mer om ølets historie kan en tur til museet Musée Bruxellois de la Gueuze, som er naboen til det kjente Cantillonbryggeriet, være verdt turen. Det er også å anbefale et besøk samtidig som en ølfestival arrangeres. Hotellet The Dominican ligger bra plassert på Grand Place i hovedstaten.

Golftur til Skottland

Golf er en kjær idrett for mange menn og har lenge vært et populært tema for gutteturer. Totimers flytur unna Oslo ligger golfens hjemland - Skottland.

Med over 570 golfklubber spredt utover landet har man nok valgmuligheter. St. Andrews omtales som «the home of golf» og tilbyr flere nyklippede og frodige baner, i tillegg til historiske slott, kirker og monumenter.

Greywalls Hotel and Chez Roux holder til i en gammel spektakulær murbygning rett ved Muirfield, Gullane og Luffness New golfbane. Alle disse banene er åpne for besøkende.

Poker i Paris

Flere vil kanskje si at ingenting kan sammenlignes med Las Vegas, men det ikke fullt så mange vet er at det finnes flere hundre kasinoer i Frankrike.

Aviation Club de Paris ble åpnet i 1907 og startet som en hemmelig klubb for piloter. Klubben var den første i Frankrike med sitt eget pokerrom, og er nå en av verdens mest kjente pokerklubber.

Aviation Club er et årlig stoppested for den anerkjente World Poker Tour.

Hvis man kler seg riktig og betaler inngangspengene kan man få prøve seg rundt filten på denne historiske klubben.

Radisson Blu Hotel Champs Elysées ligger et par kvartaler unna den kjente klubben og midt i Paris mest kjente gate.

Fisketur på Island

Island er i seg selv et vakkert sted verdt å oppleve. En reise hit gjør det mulig å oppleve geysirer og den Blå Lagune på nært hold. I tillegg til dette kan Island skryte av å være et av verdens beste steder for fluefiske med fiskemuligheter året rundt.

Midfjardara er 115 kilometer lang og kjent for gode fiskemuligheter for vill-laks. Elven ligger nord på Island, cirka tre timer fra Reykjavik. For best mulig opplevelse anbefales det å reise med en guide som kjenner området. Hótel Varmahlíð ligger en kort kjøretur fra elven og er akkurat passe primitivt.

Fotballtur til England

Fotball er verdens mest populær sport og en enorm industri. I 1996 ble over 80 prosent av pengene tjent på idretten generert i Europa.

England er i dag en av verdens største fotballnasjoner og uten tvil det perfekte reisemål for de som vil oppleve pasninger, rivalisering og sporten.

Hvis man ikke har noen sterk tilknytning til et bestemt lag er et av de engelske storoppgjørene å anbefale, gjerne mellom Manchester United og Manchester City.

Sesongens første byderby er 22. september hvor disse lagene møtes på Etihad Stadium. Mercure Manchester Piccadilly ligger sentralt og kun en timinutters biltur unna stadionet.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her