«SLANK DEG ELLER DØ»: Hans-Erik «Hank» Dyvik Husby fikk klar beskjed fra legen. Nå har han gått ned 55 kg.
«SLANK DEG ELLER DØ»: Hans-Erik «Hank» Dyvik Husby fikk klar beskjed fra legen. Nå har han gått ned 55 kg. Foto: Paul Weaver

Helse

Hank von Helvete var så overvektig at legen ga klar beskjed: - Slank deg eller dø!

- Jeg hadde vondt for å bøye meg.

Publisert

Tidligere Turboneger-frontmann, Side3-blogger, skuespiller og forfatter Hans-Erik Dyvik Husby (45) har de siste månedene gått igjennom et imponerende vekttap. Så langt har artisten slanket vekk 55 kilo på seks måneder.

Det store vekttapet skyldes en streng beskjed fra legen: Slank deg eller dø. Det forteller artisten i den siste utgaven av Se og Hør.

Hans-Erik Dyvik Husby blogger for Side3. no. Les hans blogg her.

Etter mange år som skuespiller og artist i Sverige, flyttet Husby tilbake til Norge. Selv om karrieren gikk bra, stod det ikke godt til i privatlivet. 45-åringen ble skilt og var plutselig alene. Den nye tilværelsen, kombinert med mange dager på reisefot, førte til et usunt kosthold bestående av mye hurtigmat.

- Min nye livssituasjon var nok hovedårsaken til det usunne livet jeg utsatte meg for. Ekteskapet hadde gått til helvete, dessuten var jeg rastløs og fant meg ikke til rette da jeg flyttet tilbake til Norge etter flere år i Sverige med prestisjetunge oppdrag for film og på scene, forklarer Side3-bloggeren.

FØR OG ETTER: Det er en imponerende vektreduksjon Hans-Erik Dyvik Husby har fått til på bare få måneder.
FØR OG ETTER: Det er en imponerende vektreduksjon Hans-Erik Dyvik Husby har fått til på bare få måneder. Foto: Privat (Hans-Erik Dyvik Husby)
GÅTT NED 55 KG: På få måneder gikk Hank ned 55 kg.
GÅTT NED 55 KG: På få måneder gikk Hank ned 55 kg. Foto: Faksimile (Se og hør)

I løpet av få år var vekten gått fra rundt 100 kilo til 170 kilo. Vektøkningen førte til flere helseproblemer. Blant annet Husby med søvnapné, var ofte slapp og ledd begynte å verke.

- Plutselig hadde jeg gått fra 100 til 170 kilo. Litt og litt av gangen, uten at jeg egentlig merket det. Jeg var tungpustet, hadde vondt for å bøye meg, gå i trapper og følte meg konstant sliten. Jeg spiste normalt med venner og til de faste måltidene med familien, men fråtset om natten og når jeg var alene.

Hans-Erik Dyvik Husby blogger for Side3. no. Les hans blogg her.

Til Se og Hør forteller artisten at han hadde forsøkt det meste av slankekurer, treningsprogrammer og andre mirakelkurer. Til slutt oppsøkte Husby lege.

Etter flere konsultasjoner, tester, prøver og samtaler bestemte 45-åringen seg for å gjennomføre en gastric bypass, bedre kjent som slankeoperasjon. Ved en slik operasjon gjør kiruger magesekken mindre og leder mat forbi øvre del av tynntarmen.

Operasjonen ble utført i utlandet i november 2017 og var meget vellykket. Husby opplyser til ukebladet at han nå fokuserer på å spise sunn og næringsrikmat i små porsjoner.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.