STYRTRIK: Fotballspilleren Faiq Bolkiah (i blått) er medlem av verdens rikeste monarkfamilie, sultanfamilien i Brunei. Hans onkel skal være god for 160 milliarder kroner. Faqi spiller for øyeblikket for Leicesters reservelag.
STYRTRIK: Fotballspilleren Faiq Bolkiah (i blått) er medlem av verdens rikeste monarkfamilie, sultanfamilien i Brunei. Hans onkel skal være god for 160 milliarder kroner. Faqi spiller for øyeblikket for Leicesters reservelag. Foto: Plumb Images / Leicester City FC (Getty Images)

Talent

Glem Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Dette er verdens rikeste fotballspiller - og du har aldri hørt om ham

Han er 19 år og spiller for reservelaget til Leicester City.

Publisert

Om du skulle svare på spørsmålet «hvem er verdens rikeste fotballspiller?», hva svarer du da?

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi eller kanskje Neymar?

Det er i så fall feil. Den nye mannen i gata er en 19 år gammel reservalgsspiller på Leicester City med navn er Faiq Bolkiah.

Selv om Bolkiah enda har til gode å slå igjennom blant de store lagene i Europa, trenger han neppe å frykte for økonomien i fremtiden. Faiq er nemlig sønn av prinsen av Brunei, den tidligere hans kongelige høyhet Pengiran Digadong Sahibul Mal Pengiran Muda Jefri Bolkiah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar Ali Saifuddien Sa'adul Khairi Waddien, bedre kjent som Jefri Bolkiah.

Far Jefri er igjen bror av sultanen av Brunei, Hassanal, en av verdens rikeste menn. 

Født i USA

Faiq ble født i Los Angles, USA, men tilbragte mesteparten av oppveksten på kostskole i England. Fotballkarrieren startet i den engelske amatørklubben AFC Newbury, før han signerte en ettårskontrakt med Southampton.

Oppholdet hos klubben i sør førte ikke til en profesjonell kontrakt og vingen fikk ei heller kamper for a-laget. Etter prøvespill hos både Arsenal og Reading, valgte Chelsea å signere ungutten på en toårskontrakt. Heller ikke dette oppholdet ble en suksess og kontrakten med londonklubben gikk ut sommeren 2016.

Dette førte til en ny runde med prøvespill hos diverse klubber, før sensasjonslaget Leicester City valgte å ta en sjanse på 19-åringen. I mai 2016 signerte han en treårskontrakt med klubben.

Selv om lønnsutbetalingene på det øverste nivået i England sjeldent er av den beskjedne sorten, skal det mye til for å matche 19-åringens økonomiske trygghet hos familien hjemme i Brunei. Sultan Hassanal skal være god for rundt 160 milliarder kroner, og hans bror Jefri, Faiqs far, er heller ikke kjent for å spare seg til fant.

Party-prins

Jefri var i mange år kjent som party-prinsen og levde en meget luksuriøs livsstil, samtidig som han hadde ansvar for det statlige selskapet Brunei Investment Agencys (BIA).

Festprinsen skal elske raske biler og eide på et tidspunkt rundt 2000 luksusbiler, i tillegg til flere store eiendommer i inn - og utland, verdifull kunst, en rekke privatfly (blant annet en Boeing 747) og en yacht med navn «Tits» (livbåtene skal ha gått under navnene «Nipple 1» og «Nipple 2»). Han prydet ofte internasjonal sladderpresse med vakre skjønnheter på armen, til tross for å ha flere koner hjemme. Ryktene skal også ha det til at prinsen hadde eget harem hjemme i Brunei.

Totalt har han minst 18 barn med fem forskjellige kvinner.

Pengebruken toppet seg i 1996 da Jefri leide inn selveste Michael Jackson for å opptre i forbindelse med brorens 50-årsdag. Honoraret til pop-kongen kom på over 135 millioner kroner. Jefri fikk i samme slengen bygget en ny konsertarena som ble innviet med konserten til Jackson.

Rømte landet

Men alt varer ikke evig. På slutten av 1990-tallet gikk et av de statelige selskapene Jefri ledet konkurs, med over 10 milliarder dollar i gjeld. En etterforskning ble igangsatt. Den avslørte at selskapene prinsen var sjef for hadde overført rundt 40 milliarder amerikanske dollar til forskjellige kontoer og selskaper i løpet av en 15 års periode. Rundt 14 av disse milliardene skal ha gått til selskaper eller kontoer knyttet til Jefri personlig.

Avsløringen førte til prinsen rømte landet og mistet alle sine kongelige titler. Samtidig dro BIA Jefri inn for retten, der de krevde tilbakebetaling av pengene. Ifølge Wikipedia, skal prins Jefri kun ha tilbakebetalt en brøkdel av det han skylder. Fremdels skal det være milliarder av kroner som ikke har kommet til rette.

Gjelden ser dog ikke ut til å plage lillebror og sultan Hassanal nevneverdig. Siden rettsaken ble avsluttet i 2010 skal Jefri ha blitt tatt tilbake i varmen hos sultanfamilien, selv om han ikke har fått tilbake titlene sine. Prinsen har blitt observert på en rekke offentlige sammenkomster, blant annet sultanens bursdag.

Sønnen Faiq ser ut til å ikke følge i sin fars fotspor og har heller viet livet til fotballen.

- Jeg har spilt fotball så lenge jeg kan huske, og fra ung alder har jeg alltid elsket å være på fotballbanen med en ball i beina. Mine foreldre har alltid støttet meg i min drøm om å bli profesjonell fotballspiller. Siden barndommen har de trent meg hardt både psykologisk og fysisk, så jeg vil si at de er mine forbilder, skal 19-åringen ha uttalt i et sjeldent intervju, skriver lokalavisen Leicester Mercuery.

Til tross for sin unge alder, har han allerede rukket å spille ni kamper for Bruneis landslag. Han har scoret ett mål og fått æren av å bære kapteinsbindet.

View this post on Instagram

Happy Father's Day, Love you ❤.

A post shared by FJB (@fjefrib) on

sosiale medier deler Faiq bilder av sin luksuriøse livsstil som få, om noen, reservelagsspillere i Premier Leauge kan måle seg med.

Vi tviler på at det er mange spillere der som har en leopard som kjæledyr.

View this post on Instagram

Meet Oscar 😀 #babyleopard @tmski 😂😂

A post shared by FJB (@fjefrib) on

View this post on Instagram

😉⚽️

A post shared by FJB (@fjefrib) on

View this post on Instagram

Good to be back home on the island 🌞🇧🇳🏝

A post shared by FJB (@fjefrib) on

View this post on Instagram

See you soon 🇲🇾👋🏽

A post shared by FJB (@fjefrib) on

(Kilder: Euroman, Wikipedia, Daily Mail, The Sun, Mirror)

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.