<b>AKTSOMHET:</b> Støkkjakt er den jakt­for­men som set­ter størst krav til akt­som­het hos je­ger­ne. (Foto: Tom Fu­ru­seth)
AKTSOMHET: Støkkjakt er den jakt­for­men som set­ter størst krav til akt­som­het hos je­ger­ne. (Foto: Tom Fu­ru­seth) Foto: Tom Furuseth

Unngå vådeskudd og ulykker

Våpenvett for jegere

År­lig inntreffer et ukjent an­tall vå­de­skudd, og år om an­net med­fø­rer det at je­ge­re mis­ter li­vet. Her er en gjen­nom­gang av noen opplevde epi­so­der, samt 13 våpenvettregler.

Publisert Oppdatert

Vi had­de ikke gått mer enn fem mi­nut­ter fra bi­len i det dunk­le mor­gen­ly­set før jeg stir­ret inn i mun­nin­gen til en vel­brukt bolt­rifle i 30–06. Man­nen jeg var på jakt med, var en er­fa­ren stor­vilt­je­ger, så jeg tenk­te det hele var en glipp – en skjø­des­løs­het som kan skje alle. Det var det ikke.

Ut­over da­gen kik­ket jeg et du­sin gan­ger rett inn i pipa, og viss­te at jeg kun var en ki­los trykk el­ler så fra evig­he­ten. Et­ter fire–fem gan­ger tok jeg de­mon­stra­tivt rundt pipa, og før­te den be­stemt i trygg ret­ning. Han tok ikke det hin­tet.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå