<b>ROBUST:</b> Kovea Booster +1 er en robust og pålitelig brenner.
ROBUST: Kovea Booster +1 er en robust og pålitelig brenner. Foto: Randulf Valle

Test: Kovea Booster

Robust og solid turbrenner

Kovea Booster +1 er en solid multifuelbrenner

Publisert Oppdatert

Robust og solid brenner, bygget for å takle både bensin og gass som drivstoff, uten at man må skifte dyse. Kraftige ben og kjele-knekter felles ut med en svært pålitelig og holdbar mekanisme.

Enkel forvarming

God støtte for tunge gryter. Bena har gummibelegg under, for økt friksjon og beskyttelse av underlag for varme føtter. Brenneren forvarmes enkelt ved å slippe ut litt bensin gjennom dysa. I bunnen av brennerkoppen ligger en flat veke som gir jevn forbrenning under forvarmingen.

LES OGSÅ: Test av solid tursekk, Osprey Rook/Renn 50

Drivstoffrøret passerer gjennom flammen og bidrar til rask og effektiv forvarming. Selve brenneren er noe av det mest driftssikre vi har prøvd når det gjelder multifuel. Vi har knapt opplevd problemer under bruk.

God effekt

Effekten er god. Vi har målt opp til ca. 3400 watt med bensin som drivstoff. Det holder fint til snøsmelting. Opptil 3800 watt med full, varm gassboks, men effekten synker fort når boksen tømmes. Minus for at dette er en av de mest støyende brennerne vi har brukt, basert på db-målinger med iPhone.

LES OGSÅ: Dette liggerunderlaget er lite nok til at det får plass i sidelommen - test av Synmat HL MW 7.0

Effektregulering på tanken

Effekten reguleres med justeringsskrue på tanken. Sammen med lang drivstoffslange gir dette forsinkelse på effektjusteringen – spesielt med bensinfyring. Likevel mulig å regulere effekten bra nok til matlaging eller kontrollert oppvarming med litt tålmodighet og øvelse.

Mer presis og responsiv regulering med gass som drivstoff. Flammen kan pulsere noe og deler av flammen har løftet seg noe fra brennerhodet – spesielt på stor effekt.

Lave kullosutslipp

Vi måler relativt lave kullostutslipp ved gassfyring. Blant de mest stabile brennere når det gjelder kullosutslipp ved bensinfyring. Middels store utslipp med flatbunnede kjeler, men tåler store varmevekslerkjeler bedre enn de fleste andre multifuelbrennere. Små varmevekslerkjeler hvor flammen kjøles svært raskt ned blir gir bekymringsfull økning i utslipp, men også her er den bedre enn de fleste andre brennere vi har målt. Ingen brennere er trygge med tanke på kullosutslipp, men denne er altså en av de bedre.

LES OGSÅ: Test av Huawei Watch GT - smartklokke med imponerende batterilevetid

Konklusjon

Alt i alt en god allroundbrenner, som er et godt valg for en allsidig villmarking. Leveres i praktisk veske som også inneholder reperasjonsett og multiverktøy.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Villmarksliv nr 3, 2019

Kovea Booster +1


Pris: kr 1.599 kroner (inkludert brennstofflaske og reparasjonssett)
Importør: Frisport AS
Mer info: www.frisport.no
Makseffekt: ca. 3400 W
Bruksdøgn: Godt over 100

PLUSS: Driftssikker, høy effekt, takler både gass og bensin uten dyseskift, stabil og robust
MINUS: Høyt støynivå

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her