<b>MOT FLÅTT OG MYGG: </b>Denne skjorta er innsatt med et middel som reduserer faren for at du blir bitt av mygg og flått.
MOT FLÅTT OG MYGG: Denne skjorta er innsatt med et middel som reduserer faren for at du blir bitt av mygg og flått. Foto: John Arne Tungen

Test av ExOfficio Baja Sur - skjorte med INSEKTMIDDEL

Denne skjorta jager mygg og flått

Redd for mygg, flått, knott og lopper? Da er dette skjorta for deg.

Publisert Oppdatert

Lei av å jage mygg og frykte flåttbitt? Det finnes klær som verken flått eller mygg liker. Vi har testet "myggjager-skjorten" "Baja Sur" fra produsenten ExOfficio.

ExOfficio la­ger be­kled­ning som er inn­satt med In­sect Shield, et stoff som vir­ker mot flått, mygg, knott og lop­per og andre insekter. Stof­fet in­ne­hol­der permetrin, men skal ikke være skadelig for men­nes­ker.

LES OGSÅ: Sikre tips mot mygg og andre irriterende innsekter

Virker mot flått

U.S. Centers for Disease Control and Prevention har i en ny studie dokumentert at klær behandlet med insektmiddelet Permetrin faktisk virker mot flått.

"BugsAway"

Sommeren og høsthøsten 2018 tes­tet vi fle­re pro­duk­ter fra produsentene ExOfficio, som har en egen kleskolleksjon, "BugsAway" som er innsatt med Insect Shield, og vi har lært å set­te pris på fle­re av mo­del­le­ne de­res.

Skjorte som jager myggen

Den­ne skjor­ta, modellen Baja Sur, er laget i en sli­te­sterk og be­ha­ge­lig bom­ulls­blan­ding, men inn­slag av po­ly­es­ter kan nok gi noe mer svet­te­lukt.

LES OGSÅ: Tips til sjømat på grillen

Skjor­ta har lufte­åp­nin­ger i si­de­ne, bryst­lom­me med gli­de­lås og opp­hengs­løk­ke bak på nak­ken.

Om skjor­ta blir våt, tør­ker den raskt. Nor­malt, litt løst snitt, men pass­form kun­ne vært noe bedre. Opp­le­ves be­ha­ge­lig på un­der bruk og har kun vist nor­mal sli­ta­sje.

Tørkle mot innsekt

I juni og juli går vi inn i høysesong for nordmenns uteliv, som også sammenfaller med perioden både flått, mygg og knott er aktive.

På bil­det har vi lagt med et tør­kle, el­ler Pais­ley Bandana, som vi også kan an­be­fa­le. Tørkleet er i samme "BugsAway"-serie som skjorten og er også innsatt med "Insect Shield".

Paislay Bandana kom­mer i fle­re far­ger og kos­ter 199 kro­ner.


Baja Sur skjor­te

Pris: kr 899,-
Ma­te­ria­le: 55 % bom­ull, 45 % po­ly­es­ter
In­sekt­be­skyt­tel­se:
In­sect Shield, permetrin
An­net:
Kom­mer i fle­re far­ger
Vask:
In­sekt­be­skyt­tel­sen skal tåle 70 om­gan­ger i vas­ke­ma­ski­nen

VÅR VURDERING

PLUSS: Be­skyt­ter godt, sli­te­sterk, tør­ker rask

MINUS: Pass­form, svet­te­lukt

Karakter: 7 av 10

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her