LETT LIGGERUNDERLAG: Exped Synmat HL MW 7.0 er et kompakt og lett liggerunderlag.
LETT LIGGERUNDERLAG: Exped Synmat HL MW 7.0 er et kompakt og lett liggerunderlag. Foto: John Arne Tungen

Test: SynMat HL MW 7.0

Mindre og lettere blir det ikke

SynMat HL MW er et lett liggeunderlag med et nesten ufattelig lite pakkevolum.

Publisert Oppdatert

TEST: Oppblåsbare liggeunderlag fra Exped har mer eller mindre lagt lista de siste årene med tanke på hva som er mulig å forvente med tanke på kvalitet og funksjonalitet.

SynMat HL MW er et lett liggeunderlag med et nesten ufattelig lite pakkevolum.

Liggeunderlag med lavt pakkevolum

Selv om det har en tykkelse på hele 7 cm, har det et pakkevolum på kun 1,2 liter. Det betyr at du får liggeunderlaget lett ned i sidelomma på sekken eller i topplokket på en sekk i «normal» dagsturstørrelse.

I tillegg til materialet som er brukt, er det først og fremst utformingen som gjør at det er mulig å tyne pakkevolumet ned til dette nivået. En mumiefasong der liggeunderlaget er 65 cm oppe ved skuldrene og 42 cm bredt nede ved føttene, gjør at man sparer både vekt og volum.

<b>TEST AV SYNMAT HL MW: </b>Liggeunderlaget fra Exped er lite og kompakt. En egen bag følge med og brukes for å pumpe opp liggeunderlaget.
TEST AV SYNMAT HL MW: Liggeunderlaget fra Exped er lite og kompakt. En egen bag følge med og brukes for å pumpe opp liggeunderlaget. Foto: Exped

Denne utformingen gjør også liggeunderlaget veldig godt egnet i mindre telt der liggearealet gjerne smalner av i fotenden. Bruksområdet er oppgitt som 3-sesonger, men om du kombinerer med et tradisjonelt liggeunderlag under, som ofte er lurt med tanke på både isolasjonseffekt og slitasje, kan du benytte liggeunderlaget et godt stykke utover vinteren også.

Oppblåsbart liggeunderlag

Exped oppgir 6 minusgrader som nedre temperaturgrense. Det følger med en egen pose som skal brukes til å fylle luft i underlaget. Det anbefales å bruke denne – det er effektivt, og det fører til mindre kondens inne i underlaget.

BLI ABONNENT: Artikkelen er publisert i samarbeid med Villmarksliv. Klikk her for å abonnere.

FAKTA: Exped Synmat HL MW 7.0

Vekt: 440 g
Mål: 7 x 65 x 183 cm
R-verdi: 3,3
Annet: Kommer i flere utgaver/størrelser

VÅR VURDERING:

PLUSS: Meget god isolasjonsverdi sett opp mot egenvekt, lav egenvekt, lite pakkevolum, generelt god kvalitet, god komfort, stort bruksområde

MINUS: Kan oppfattes noe smalt for uerfarne brukere

Karakter: 9 av 10

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her