<b>SOLID DAGSTURSEKK:</b> Osprey Hikelite 26 er en enkel og god dagstursekk med mange gode løsninger til en bra pris.
SOLID DAGSTURSEKK: Osprey Hikelite 26 er en enkel og god dagstursekk med mange gode løsninger til en bra pris. Foto: Produsent

Osprey Hikelite 26

Enkel og solid dagstursekk

En god sekk er viktig for å få maksimalt ut av turen. Her er en enkel og god dagstursekk med mange gode løsninger i solid innpakning – attpåtil til en grei pris!

Publisert Oppdatert

TEST: Denne gangen har vi testet en solid og praktisk sekk som gir deg mye for pengene. Sekkespesialisten Osprey har sekker til enhver anledning. Hikelite 26 er en liten, enkel sekk tilpasset generell turbruk. Slitesterkt materiale, godt utstyrt med lommer, godt kompresjonssystem og flere refleksdetaljer. Selv om bæresystemet er forholdsvis enkelt, er det godt tilpasset størrelsen på sekken.

Lufting i ryggen

Noe vi satt pris på under praktisk bruk, og noe Osprey er dyktige på, er hvordan de skaper lufting inn mot ryggen med hjelp av netting. Selv om bæresystemet passer til størrelsen på sekken, er det ikke til å legge skjul på at dette er av en enklere sort enn på de noe mer påkostede sekkemodellene. Vi må likevel si at det fungerer greit på en såpass liten sekk.

Store sidelommer og regntrekk

To forholdsvis store ekspanderende sidelommer tar store drikkeflasker, og en lomme i front til oppbevaring av jakke, lue eller votter om man ønsker å stappe disse raskt unna mens man er på farten. Egen lomme for oppbevaring av småting som nøkler, solbriller eller andre ting man er litt redd for, som f.eks. mobiltelefon. Regntrekk i ytterlomme nederst på sekken og et enkelt opplegg til drikkesystem. Glidelåsåpning på toppen som gir god tilgang til sekkerommet.

BLI ABONNENT: Artikkelen er publisert i samarbeid med Villmarksliv. Klikk her for å abonnere.

<b>GODE LØSNINGER:</b> Osprey Hikelite 26 har en stor lomme på hver side til for eksempel vannflaser og en frontlomme til å legge jakke, lue og votter.
GODE LØSNINGER: Osprey Hikelite 26 har en stor lomme på hver side til for eksempel vannflaser og en frontlomme til å legge jakke, lue og votter. Foto: Produsent

FAKTA: Osprey Hikelite 26

Volum: 26 liter
Vekt: 735 g
Annet: Kommer i flere farger og som 18 liter til 800 kroner.
Pris: ca. 900 kroner

VÅR VURDERING

PLUSS: Enkel, solid, flere gode løsninger, lufting mot ryggen, refleks­detaljer, greit bæresystem

MINUS: Enkelt bæresystem

Karakter: 7 av 10

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her