<b>DRØMMER OG HÅP: </b>«Hva slags drømmer og håp kan de nye slekter ha, når det ikke lenger finnes uberørt natur, hvite flekker på kartet, muligheter til å trenge inn i det ukjente?»

Helge Ingstad
DRØMMER OG HÅP: «Hva slags drømmer og håp kan de nye slekter ha, når det ikke lenger finnes uberørt natur, hvite flekker på kartet, muligheter til å trenge inn i det ukjente?» Helge Ingstad

Forfatter, arkeolog og naturvenn

Den store inspiratoren Helge Ingstad

Nansen og Amundsen var polarheltene som inspirerte til heltedåder og kamp mot naturkreftene. Helge Ingstad, derimot, ønsket å inspierere folk til å være i naturen – ikke slåss mot den.

Publisert Oppdatert

Ethvert respektabelt villmarkshjem har en utgave av Helge Ingstads klassiker «Pelsjegerliv» i bokhylla. Helge Ingstad var villmarkingen som dro ut i verden og kom tilbake med erfaringer, historier og perspektiver som endret vår kollektive oppfatning om hvilke europeere som først oppdaget Amerika.

I fire år levde Ingstad som pelsjeger i Canada sammen med urbefolkningen. Han var sysselmann på både Øst-Grønland og Svalbard, og på 30-tallet lette han etter apasjekrigeren Geronimos tapte stamme i Sierra Madre-fjellene i Mexico.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå