<b>TATT PÅ MARK:</b> Den­ne ør­re­ten ble lurt av mark 1420 me­ter over ha­vet.
TATT PÅ MARK: Den­ne ør­re­ten ble lurt av mark 1420 me­ter over ha­vet.

Ørretfiske

Med mark til fjells

Det er in­gen grunn til å leg­ge igjen mark­bok­sen hjem­me når du skal fiske over tre­gren­sa, men du må pre­sen­te­re mar­ken rik­tig.

Publisert Oppdatert

Mei­te­mar­ken fore­kom­mer ikke na­tur­lig i høy­ere­lig­gen­de fjell­vann, i mot­set­ning til i la­ve­re­lig­gen­de om­rå­der der den blir frak­tet ut i van­net, blant an­net un­der vår­smel­ting og kraf­ti­ge regn­sku­rer. Her kan mei­te­mark i pe­ri­oder ut­gjø­re en vik­tig del av ør­re­tens føde.

På høy­fjel­let er der­imot mei­te­mar­ken et mer una­tur­lig inn­slag, og ør­re­ten opp­fat­ter den ikke som mat på sam­me måte. Det kan føre til at den blir mer skep­tisk over­for det sprel­len­de ag­net, og skep­sis er sjel­den et godt ut­gangs­punkt for å over­lis­te en ør­ret. Jeg har opp­levd at den svøm­mer bort og smånapper litt i mar­ken, men når den mer­ker en uvan­lig smak og kon­sis­tens, er re­sul­ta­tet ofte at ør­re­ten slip­per mar­ken og svøm­mer bort – til stor frust­ra­sjon for meg som fis­ker.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå