<b>DYRT ELLER BILLIG:</b> Kvalitetsprodukter koster mer, veier mindre, rommer mindre i sekken og er mer praktiske i bruk. Men kanskje finner du likevel noe i det lavere sjiktet som dekker akkurat ditt behov!
DYRT ELLER BILLIG: Kvalitetsprodukter koster mer, veier mindre, rommer mindre i sekken og er mer praktiske i bruk. Men kanskje finner du likevel noe i det lavere sjiktet som dekker akkurat ditt behov! Foto: John A

Dyrt vs billig turutstyr

Må friluftsutstyret vært dyrt?

Man får hva man betaler for, sies det, og kvalitet koster. Men må man alltid ha dyre merkevarer for å ha det bra på tur? Vi har testet dyre alternativer opp mot billigvarianter.

Publisert Oppdatert

Nordmenn bruker mer penger på sportsutstyr enn europeere flest. Hvor mye vi bruker, varierer selvsagt fra år til år, men de siste årene har vi brukt rundt 3500 kroner i snitt i året pr. innbygger. Dette høres kanskje ikke så mye ut for dem som er mest ivrige på utstyrsfronten, men da må vi huske på at dette er et gjennomsnitt for hele befolkningen, og at det er mange som ikke bruker en eneste krone på sportsutstyr.

For aktive friluftsbrukere er det ikke til å komme utenom at man må kjøpe noe nytt utstyr og kanskje noen nye klær en gang imellom. Om du da tar utgangspunkt i våre utstyrstester, kan du ganske raskt se at mye av utstyret som kommer best ut i disse testene, unektelig er ganske kostbart.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå