SIKKERT: Bøjakt, jorde­jakt, natt­jakt el­ler må­ne­skinns­jakt – uan­sett hva du kaller det er den­ne posteringsjaktformen den de­si­dert sik­res­te stor­vilt­jak­ta vi dri­ver i Norge.
SIKKERT: Bøjakt, jorde­jakt, natt­jakt el­ler må­ne­skinns­jakt – uan­sett hva du kaller det er den­ne posteringsjaktformen den de­si­dert sik­res­te stor­vilt­jak­ta vi dri­ver i Norge. Foto: Brendbakken, Bjørn

Bøjakt, jorde­jakt, natt­jakt el­ler må­ne­skinns­jakt

Guide til bøjakt

Som all an­nen jakt er det også fi­nes­ser i bøjakt. Her er noen tips!

Publisert Oppdatert

Det luk­ter vått gress og en svak eim av rund­bal­ler. Det er midt i sep­tem­ber, og klok­ka nær­mer seg åtte på kvel­den. På vei inn i den ma­gis­ke ti­men. For ikke å for­styr­re om­rå­det i den hei­te pe­ri­oden fra halv åtte og et par ti­mer fram­over, sat­te jeg meg ut i seks­ti­den. Det er en svak trekk fra fjel­let mot meg – per­fekt. Jeg sjek­ker re­gel­mes­sig vin­den ved hjelp av de gam­le snus­bok­sen med mel – den av­slø­rer selv den mins­te be­ve­gel­se i lufta. Det er ikke uvan­lig å måt­te byt­te post både en og to gan­ger i lø­pet av en mor­gen el­ler kveld på bøen hvis vin­den er usta­bil. Ga­ran­ti­er in­nen jakt er det langt mel­lom, men du får ga­ran­tert ikke se hjort på bøen hvis du har vin­den i nak­ken.

1. Forbered jakta med pos­ter og mål opp av­stan­der.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå