<b>MØRKT:</b> På sommeren er det ofte vanskelig å få fisk før mørket faller på, men da øker også mulighetene for å få stor fisk! 
MØRKT: På sommeren er det ofte vanskelig å få fisk før mørket faller på, men da øker også mulighetene for å få stor fisk! 

I nattens mulm og mørke

Når det er mørkt, bør vi bruke mørke agn. Det er så godt som en etablert sannhet blant sportsfiskere. Eller – kanskje det ikke er fullt så enkelt likevel?

Publisert Oppdatert

Det er forsket mye på ørretens syn, hvordan den oppfatter farger og hvilken innvirkning faktorer som for eksempel sikt, dybde og eventuelt mangelen på dagslys har i denne forbindelse.

Det er selvfølgelig vanskelig å være skråsikker på hvordan fiskeøyet oppfatter imitasjonene våre, men det er en utbredt oppfatning at svarte agn gir best silhuett mot himmelen når det er mørkt, enten vi snakker om flue, sluk eller spinner. Og det høres fornuftig ut, dersom vi kun forholder oss til ørretens evne til å observere byttet.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå