<b>HVORDAN PAKKE SEKKEN: </b>Som fri­lufts­en­tu­si­ast har Ma­ria Stray Homme er­fart litt om hva som fun­ge­rer på tur. Her er hen­nes tips.
HVORDAN PAKKE SEKKEN: Som fri­lufts­en­tu­si­ast har Ma­ria Stray Homme er­fart litt om hva som fun­ge­rer på tur. Her er hen­nes tips. Foto: Privat

Hvordan pakke sekken

Slik pakker du sekken

Som fri­lufts­en­tu­si­ast har Ma­ria Stray Homme er­fart litt om hva som fun­ge­rer på tur. Her er hen­nes tips til hvordan pakke sekk.

Publisert Oppdatert

KNIV OG FYRSTIKKER: Kniv og fyrstikker får du bruk for rett som det er. Verdien av et bål når du er kald, er uvurderlig. Fyrstikkene legger jeg alltid øverst i sekkelokket sammen med hodelykt og solbriller. Kniven kan også være grei å ha i beltet på buksene, slik at den er tilgjengelig dersom du trenger den.

MAT OG DRIKKE: Min sekk har to sidelommer, en lomme i topplokket og et stort rom i midten. På høyre side av sekken har jeg niste og termos. På venstre side har jeg eventuell brensel, bensin eller gass, hvis jeg skal bruke brenner. Jeg er enkel i matveien på tur, og pleier å ha med meg brødskiver med brun- eller gulost. Dette er veldig godt å varme på bålet.

Du får tak i frysetørret turmat som du kun trenger varmt vann for å tilberede, eller du kan lege dine egne villmarksretter, for eksempel selvfanget fisk i folie på et bål eller medbrakte delikatesser. Alt smaker bedre ute! Det er deilig å ha noe varmt å drikke på tur, derfor er alltid termosen min fylt med varmt vann, slik at jeg kan lage te eller bruke varmtvannet i matretter.

I tillegg har jeg meg en vannflaske med kaldt vann. Denne har jeg utpå sekken i en nettinglomme slik at jeg når den mens jeg fremdeles har sekken på ryggen. Underveis fyller jeg gjerne vannflasken med vann fra rennende bekker dersom muligheten byr seg.

<b>TURTIPS:</b> Guiden til hvordan du kan pakke sekken er hentet fra magasinet Villmarkslivs spesialutgivelse «Guide til norsk fjellferie». Her finner du haugevis av gode tips til turer, inspirasjon, pakkeguider og utstyr.
TURTIPS: Guiden til hvordan du kan pakke sekken er hentet fra magasinet Villmarkslivs spesialutgivelse «Guide til norsk fjellferie». Her finner du haugevis av gode tips til turer, inspirasjon, pakkeguider og utstyr.

EKSTRA KLÆR: I sekken har jeg alltid ekstra ullgenser, og noen ganger en fjellduk, avhengig av hvor lenge turen varer. Ullgenseren tar jeg på meg når jeg tar pauser. Det er viktig ikke å bli kald, og en god ullgenser gjør nytten. Om sommeren kan det holde med en fleecegenser. Den ligger i sekkens hovedrom, sammen med regntrekk til sekken som holder det hele tørt i tilfelle regnvær.

FØRSTEHJELPSSAKER: Disse ligger også i topplokket. Det finnes små og nette førstehjelpsskrin som tar liten plass og har det mest nødvendige; plaster, sportstape, liten saks, pinsett og Antibac. Engangshansker har jeg vanligvis liggende i sekken. Pinsett gjør det enkelt å fjerne flått eller fliser. Sportstape kommer godt med dersom du skulle få problemer med ankler eller knær.

KART OG KOMPASS: Dette er viktig utstyr som alltid skal med i sekken. Når jeg bruker de aktivt, har jeg det gjerne på kroppen, hvis ikke, ligger det i sekkens hovedrom.

NYTTIGE SMÅTING: Ofte har jeg med litt tynt tau; det kan brukes til så mangt, som f.eks. å bygge gapahuk eller henge opp ting i trærne. Dopapir er også med i sekken. Kameraet pleier jeg å ha lett tilgjengelig, enten i sekkens topplokk eller hovedrom. Det avhenger litt av hvor stort kameraet er.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her