MOT TOPPEN: Tur­gå­e­re på vei opp til Hø­ge­var­de.
MOT TOPPEN: Tur­gå­e­re på vei opp til Hø­ge­var­de. Foto: Anders Gjen­ge­dal (Visitnorway.com)

Turtips

Høgevarde: Topptur for alle

Fra toppen kan du i klart vær se Høgronden, Gjendealpene mellom Bygdin og Gjende, Hardangerjøkulen og Høyåsen ved Halden. Høgevarde (1459 moh.) er toppturen alle klarer!

Publisert

FRILUFTSLIV: Nordmenn elsker å gå tur, spesielt i fjellet. Det er noen fjellturer som er mer populære enn andre. I samarbeid med magasinet Villmarksliv og spesialutgivelsen «Guide til norsk fjellferie» får du her servert de største folkefavorittene. Først ut var Romsdalseggen. Nå er turen kommet til Høgevarde.

Tur:
Høgevarde i Buskerud, 1,5 time fra Oslo
Terreng:
Vei og sti
Sesong:
Juni, juli, au­gust, sep­tem­ber og ok­to­ber

Tid:
6–7 ti­mer tur/re­tur, av­hen­gig om du har med deg barn.
Lengde:
11 km
Høyde:
1459 moh
Vanskelighetsgrad:
Enkel

Turen

TURTIPS: Guiden til Høgevarde er hentet fra magasinet Villmarkslivs spesialutgivelse «Guide til norsk fjellferie». Her finner du haugevis av gode tips til turer, inspirasjon, pakkeguider og utstyr.
TURTIPS: Guiden til Høgevarde er hentet fra magasinet Villmarkslivs spesialutgivelse «Guide til norsk fjellferie». Her finner du haugevis av gode tips til turer, inspirasjon, pakkeguider og utstyr.

For å nå top­pen kan du star­te på uli­ke ste­der: Fra Tem­pel­se­ter i Egge­dal, fra No­re­fjell­stua ved ski­sen­te­ret på No­re­fjell el­ler fra Gulsviksætran og To­ve­se­ter. Alle, unn­tatt To­ve­se­ter, kom­mer du let­test til med bi­len. Til To­ve­se­ter må du gå.

Hø­ge­var­de kan skil­te med den vi­des­te ut­sik­ten over hele Øst-Norge, et­ter Gaus­ta­top­pen. Flest star­ter topp­tu­ren fra Tem­pel­se­ter og No­re­fjell­stua, og har du med deg barn på tu­ren, er Tem­pel­se­ter det fore­truk­ne.

Her­fra føl­ger du trak­tor­vei­en et styk­ke før du kom­mer over på en sti. Her­fra er det for­holds­vis bratt opp­over. Den­ne sti­en føl­ger du helt til den selv­be­tjen­te hyt­ta Hø­ge­var­de. Top­pen lig­ger nord­øst for hyt­ta. Re­tur sam­me vei.

Der­som du vel­ger å gå fra No­re­fjell­stua, føl­ger du sti­en mot Ravnås og der­et­ter Au­guns­haug. Det er jevn stig­ning opp­over. Når du har pas­sert Au­guns­haug, går det slakt inn­over Norefjellryggen mot hyt­ta Hø­ge­var­de. Top­pen er nord­øst for sel­ve hyt­ta. Re­tur sam­me vei.

Det ville eks­tra: Om du øns­ker, kan du leg­ge inn en over­nat­ting på den selv­be­tjen­te hyt­ta Hø­ge­var­de, men husk DNTs nøk­kel!

Kart over Høgevarde

Høgevard (som fjellet egentlig heter) er et fjell i Krødsherad kommune i Buskerud. Høyden er 1459 meter over havet, og er det høyeste punktet i Krødsherad kommune og den nest høyeste toppen på Norefjell. Gråfjell på grensa mellom Sigdal og Flå i nordvest er syv meter høyere (1466 moh).

Kartverket tilbyr gratis turkart hvor du selv kan printe ut det utsnittet du trenger, bare klikk på kartet nedenfor.

Våre tips til overnatting og spisested ved Høgevarde

KART OVER HØGEVARDE: Klikk på kartet over for å lage ditt eget turkart over Høgevarde.
KART OVER HØGEVARDE: Klikk på kartet over for å lage ditt eget turkart over Høgevarde. Foto: Kartverket

Her sover du:No­re­fjell Ski & Spa bor du og spi­ser godt. Det er et yp­per­lig ut­gangs­punkt for tu­rer.

Her spiser du:Tem­pel­se­ter har både kafé og bar, i til­legg til egen barne­krok med spill og le­ker.

Glad i friluftsliv? Klikk her for å abonnere på Villmarksliv.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.