<b>BJØNNÅSTJERN:</b> Det var ikke bare Knut Har­ald Ber­gem som smil­te bredt da ør­re­ten lå i håv­net­tet!
BJØNNÅSTJERN: Det var ikke bare Knut Har­ald Ber­gem som smil­te bredt da ør­re­ten lå i håv­net­tet!

Hurdal

Ør­ret­jakt på Akers­hus´ tak

I dypet av Hurdals skoger, like nord for Oslo, finnes alt en villmarking kan begjære: flust med fiskevann, ro og stillhet.

Publisert Oppdatert

Fjell­støv­le­ne kny­tes, en full­stap­pet sekk snø­res, og fis­ke­sten­ge­ne er med. Jeg føl­ger sti­en opp fra Fjell­sjø­en mot Bjørnåstjern (687 moh.). Sola har gått ned da jeg pas­se­rer Ab­bor­tjern (677 moh.). Det er mid­natt. Ikke et vind­pust. Som et stort, svart speil lig­ger van­net der i fo­ten av Fjell­sjø­kam­pen (812 moh.), Akers­hus høy­es­te punkt. Myra surk­ler lett da jeg tråk­ker vi­de­re. Fram­me ved ga­pa­hu­ken Bjønnbua for­står jeg at jeg ikke er ale­ne. På and­re si­den vika lig­ger et telt, men der­fra er det helt knyst.

– Pap­pa, pap­pa, du må kom­me, jeg har´n. Ab­bor! ly­der en gut­te­stem­me nes­te mor­gen. Straks fis­ken er lan­det, stik­ker jeg bort­om mine na­bo­er. Jo­na­tan og fa­ren Ro­bert Lyn­um fra Oslo er på sin før­s­te fis­ke­tur i Hur­dal. Inntil nå har Os­lo­mar­ka vært de­res fis­ke­om­rå­de. Fire ør­re­ter fra Bjønnåstjenn har de fått og for­tært. Re­sep­ten har vært mark og dupp og sluk. Jo­na­tan har hatt det enk­les­te fis­ke­ut­sty­ret, men det er han som har fått mest fisk, be­dy­rer se­ni­or med et smil.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå