<b>BÅTER I GANGFART</b>
BÅTER I GANGFART Foto: Getty Images

reisetips: Kanalbåtferie i England

Kanalbåtferie

Kanalbåtferie i England er puber, slott, pintes og pudding – og klukkende meditasjon i gangfart.

Publisert Oppdatert

En førti fot lang kanalbåt av typen Carousel venter på oss. Det samme gjør Steve Brookes; en jovial Hobbit-aktig brite, ikke særlig mye på strømpelesten, men med pondus og armer som kan kjevle ut betong.

Steve gir oss en effektiv gjennomgang av kanalbåten. Hver gang han viser hvordan ett eller annet fungerer, filmer jeg med mobiltelefonen. Videosnutter vi senere får god bruk for.

<b>LITEN HYTTE:</b> Båten har hva du trenger, inkludert toalett og dusj.
LITEN HYTTE: Båten har hva du trenger, inkludert toalett og dusj. Foto: Geir Svardal

Etter rundt halvannen time er vi klare til å dra. For å forsikre seg om at debutantene fra Norge ikke er helt på jordet på kanalen, slenger Steve seg med noen hundre meter.

LES OGSÅ: Dette må du vite før du drar på bilferie i Europa

Så hopper han av og spaserer tilbake – i omtrent samme hastighet som kanalbåtene har.

<b>EKSPERT:</b> Steve Brookes fra Rose Narrowboats ga oss en rask og god innføring i båten. Han og kona bor i egen kanalbåt året rundt.
EKSPERT: Steve Brookes fra Rose Narrowboats ga oss en rask og god innføring i båten. Han og kona bor i egen kanalbåt året rundt.

Gangfart, altså. Maks 6,5 km/t. Lager du bølger som skyller mot kantene på kanalen går det for fort. Og der ligger mye av suksessen til de mange firmaene som driver med utleie av "narrowboats".

Mennesker fra hele verden ankommer for å puste ut og ta en pause fra travle hverdager som gjerne glir over i enda mer heseblesende helger.

<b>INGEN SPEEDBÅT:</b> Kanalbåtene går i gangfart, og er relativt enkle å manøvrere så lenge de går framover. I revers er det omtrent ingen styring.
INGEN SPEEDBÅT: Kanalbåtene går i gangfart, og er relativt enkle å manøvrere så lenge de går framover. I revers er det omtrent ingen styring. Foto: Geir Svardal
<b>VÅR BÅT:</b> Carousel var båten vi valgte – den passer for 2–4 personer.
VÅR BÅT: Carousel var båten vi valgte – den passer for 2–4 personer. Foto: Geir Svardal

På de engelske kanalene, derimot, er det vanskelig å stresse noe særlig. I hvert fall når mannskapet har lært seg kodene for fart og oppførsel, og mestrer slusingen.

Lærdom som kommer kvikt. Etterpå er det bare å sette seg et mål for turen, og sørge for at man er tidsnok tilbake til start igjen.

Slusing er artig

Som sikkert svært mange andre turister, har vi valgt å være borte i én uke. Passelig, kanskje – man vet jo aldri hvordan været blir.

LES OGSÅ: Ting det er smart å kunne før du drar på ferie til utlandet

Mer enn én uke på tjue fortøyde kvadratmeter, kun med Uno og Yatzy og anmasende engelske reklamekanaler, kan jo gjøre morder av en ellers fredens apostel.

SLUSING: Dette er en viktig del av kanalbåtferien.Du lærer det fort, og slusingen blir et artig avbrekk i en ellers rolig tilværelse.
SLUSING: Dette er en viktig del av kanalbåtferien.Du lærer det fort, og slusingen blir et artig avbrekk i en ellers rolig tilværelse. Foto: Geir Svardal

Ruta starter rimeligvis hos Rose Narrowboats, ved Oxford Canal. Planen er å være fremme i byen Warwick rundt halvveis ut i uka, for der å snu og vende tilbake.

Underveis – ved landsbyen Napton – skal vi skifte kanal, fra Oxford til Grand Union. 220 kilometer lange Grand Union Canal er en kunstig kanal med 166 sluser, en gang bygget for å lette varetransporten mellom Englands to største byer, London og Birmingham.

Vi skal selvsagt bare innom en liten del av den, men sluser er her jaggu nok av, uansett. Nærmere bestemt 23 på rappen, mellom Braunston og Warwick. Da gjelder det at slusemannskapet er uthvilte og klare for litt maritim action. Og at skipperen er klar i blikket og stø med roret.

<b>HI THERE:</b> I noen sluser er det plass til to båter, og da blir det gjerne litt hyggelig "small talk".
HI THERE: I noen sluser er det plass til to båter, og da blir det gjerne litt hyggelig "small talk". Foto: Geir Svardal

Slusene på denne strekningen ble bygget for å kunne ta brede lektere. Derfor er her plass til to vanlige kanalbåter, noe som reduserer ventetiden betydelig, om det i det hele tatt er noen. Men regn med at det nå og da blir en kort pause i påvente av en ledig sluse, spesielt der de kommer på rekke og rad. Da er det bare å legge til kanten og holde båten med tau til det er klart.

Utgifter (2016)

Leie kanalbåt: 13 000 kr.
Fly: 2700 kr. pr. person
Taxi: 1000 kr.
Mat og drikke: 750 kr. dagen
Diesel: Inkl. i leien

Som nervøse ferskinger i gamet hadde vi egentlig plukket ut en ukestur med bare fire sluser. Heldigvis ombestemte vi oss, og valgte ruta som tur-retur ga oss et femtitalls sluser.

Kjekt å vite

Det kreves ikke båtsertifikat for å leie kanalbåt, og opplæring blir gitt.

For slusene ble på mange måter et slags høydepunkt, enten vi sluset oppover eller nedover. De skapte liv og røre og aktivitet hos mannskapet, og ofte kom man i trivelig kontakt med andre turister.

I en og annen sluse kan du også regne med at det står en frivillig kanal-idealist og hjelper til. Skjønner han eller hun at noen er uerfarne, får man et raskt kurs i slusing. Og vi snakker ikke om hjernekirurgi her. Etter 3–4 sluser sitter det. Stenge, slippe vann inn eller ut, åpne.

VIDEO: KANALBÅTFERIE I ENGLAND - SLIK FOREGÅR DET!

Hvor spiser vi?

Vi satser på en kombinasjon av eget og andres kjøkken. Noe som fungerer fint. Nå og da passeres nemlig små puber eller restauranter, der måltider av varierende størrelse og kvalitet kan kjøpes.

<b>MAT OG DRIKKE:</b> Det er aldri langt til nærmeste restaurant eller pub langs kanalene.
MAT OG DRIKKE: Det er aldri langt til nærmeste restaurant eller pub langs kanalene. Foto: Geir Svardal

Dag to og resten av turen kjører vi mellom fem og åtte timer daglig. I Napton svinger vi bratt høyre, vekk fra Oxford Canal og inn på Grand Union Canal. Og her skifter også kanalene karakter.

Sistnevnte er mindre gjengrodd og bredere. Byen Warwick er stedet vi snur. Og det gjør vi med en håndbrekksladd foran en av en haug nye sluser det ville tatt lang tid å passere fram og tilbake. Snuplassene som er laget for kanalbåtene er det ikke mange av, så det gjelder å planlegge ferden godt.

Nyttige nettsider

canalrivertrust.org.uk
waterways.org.uk
drifters.co.uk
waterwaysholidays.com
canaljunction.com

Sju dager og netter tilbringer vi ombord i vår Carousel. Diesel-tøffer av sted, spiser og drikker godt, jogger en tur om morgenen, rusler langs kanalen eller i landsbyer, leser, ser OL-sendinger på TV, sitter ute på det lille fordekket med et glass vin og betrakter solnedgangen.

Det er sommer. Og ingenting er stress.

<b>NATTA:</b> Mange steder er det fortøyningsmuligheter, enten nær en pub eller på steder uten bebyggelse.
NATTA: Mange steder er det fortøyningsmuligheter, enten nær en pub eller på steder uten bebyggelse. Foto: Geir Svardal
Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her