Bøf­fel­jakt i Mo­sam­bik

Til tross for all god norsk stor­vilt­jakt er det ein del er­far­ne jegerar som vil ha meir jakt i til­legg. Af­ri­kansk bøf­fel er i ein ei­gen klas­se blant all ver­dens stor­vilt og er sanneleg eit ver­dig jakt­ob­jekt.

Publisert Oppdatert

mBøf­fe­len er stor, tøff, skotsterk og slett ikkje ufarleg om ting går feil. Utal­li­ge er soge­ne om angripande bøf­fel, en­kel­te endar fak­tisk med at je­ger og vilt har bytt rol­le. Kombinera med alt anna jakt i Af­ri­ka med­fø­rer er sum­men ei opp­le­ving utanfor det vanlege!

Ein ka­me­rat av meg, som had­de svært god lyst til å opp­le­ve fasinasjonen av å jak­te af­ri­kansk bøf­fel, men litt mind­re lyst til å be­ta­le pri­sen for bøf­fel­jakt i Tan­za­nia, spurde meg om råd for å finne god, au­ten­tisk og ekte bøf­fel­jakt til meir for­nuf­tig pris. Ed­gar Cor­dei­ro frå Por­tu­gal er ansvarleg for jakta i eit stort om­rå­de bare eit par timars kø­yring frå fly­plas­sen i Ma­pu­to, hovudstaden i Mo­sam­bik, og han kom opp med eit tilbod som var for godt til å av­slå. Ti dagar jakt med løy­ve på ein bøf­fel. Og om bøf­fel­jakta gjekk fort og greitt var det fritt fram for å jak­te vidare på im­pa­la, wildebeest, se­bra el­ler kudu.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå