Det går ikke alltid sånn som man ønsker

5 klassiske jegertabber

Ingen jegere liker å prate om de gangene man ikke fikk det til, men før eller siden gjør de fleste jegere små eller store feil. Her er noen vanlige flauser.

Publisert Oppdatert

Jeg har alltid ført jaktdagbok, men for fem år siden begynte jeg å nedtegne alle skudd mot klauvvilt mye mer detaljert enn før. Notatene har gitt meg innsikt og kunnskap om hva som skal til for å avgi vellykkede skudd, men detaljkunnskapen fra jaktdagboka avslører også feil, uoppmerksomheter og farlige situasjoner svart på hvitt. En gjennomgang av de siste 100 skuddene viser at jeg skulle ha handlet annerledes ved i alle fall fem tilfeller. Praktisk jaktutøvelse fører alltid med seg et usikkerhetsmoment både med tanke på det å avgi et dødelig skudd og å ivareta egen og andres sikkerhet. Derfor kan det være lurt å gå kritisk igjennom egne feil.

Dette var min syndsbekjennelse. Om 5 % feil er for mye, eller «akseptabelt» får andre vurdere. Faktum er at helt sikre på å avgi 100 % drepende skudd kan man aldri være. Alle hendelsene over skulle jeg selvfølgelig helst vært foruten, likevel er det hendelse nummer 1 som jeg har tenkt mest på, og som jeg skammer meg mest over. Men man lærer forhåpentligvis av egne feil ... 

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå