INTENST BLIKK: Kvinnens intense blikk fanget fotograf Asger Ladefoged med det samme. Bildet har nå vunnet pris for beste portrett i verdens eldste fotojournalistiske kåring.
INTENST BLIKK: Kvinnens intense blikk fanget fotograf Asger Ladefoged med det samme. Bildet har nå vunnet pris for beste portrett i verdens eldste fotojournalistiske kåring. Foto: Asger Ladefoged

Pictures of the Year International

Fotograf vant anerkjent pris: - Jeg har sett mange forferdelige ting. Men dette var fullstendig vanvittig

Berlingskes fotograf Asger Ladefoged hentet hjem prestisjetung fotopris fra verdens største flyktningeleir.

Publisert

Kåringen «Pictures of the Year International»  er verdens eldste fotojournalistiske konkurranse og arrangeres årlig av universitetet i Missouri i Columbia.

Den danske fotografen Asger Ladefoged hentet hjem førstepris i den høythengende kategorien «Beste portrett».

Ladefoged jobber til vanlig som fotograf i avisen Berlingske. I 2017 var han på oppdrag med Danmarks utviklingsminister Ulla Tørnes til verdens største flyktningeleir i Bangladesh.

Her lever om lag én million rohingyaer som er drevet ut av Myanmar.

Ladefoged bodde tre dager i leiren, hvor han tok det prisvinnende bildet.

- Jeg har etterhvert sett mange forferdelig ting rundt om i verden, men det var fullstendig vanvittig å se omfanget av denne leiren, sier fotografen til det danske magasinet Euroman.

Til Side3 forteller Ladefoged at det er umulig å fatte hvor mange mennesker som er samlet på et lite sted.

- Alle disse menneskene, samlet på ett sted, det er helt vanvittig. Man kan nesten ikke fatte hvor mange mennesker som er stuet så tett. Det oppleves som helt ekstremt, forteller han.

Han fikk øye på kvinnen på vinnerbildet mens han jobbet med en historie om voldtekstofrene i leiren. En mener at myanmarske soldater voldtok systematisk som et ledd i å drive befolkningen ut av landet.

Til Euroman forteller Asger Ladefoged at han ble oppslukt av kvinnens intense blikk.

- Noen ganger ser man en person - tykk, tynn, lav, høy, mann, kvinne - hvor man bare blir dratt inn av blikket deres. Det er ikke riktig å kalde det en forelskelse, men jeg ble fanget av intensitetet i blikket. Jeg er sikker på at folk kan merke det samme når de ser bildet. Det var litt skremmende, for ikke på noe tidspunkt - hverken før eller etter - vek det blikket, forteller fotografen.

Ladefoged forsto med det samme at han hadde tatt et godt bilde, og er glad for prisen til tross for at det har gått litt inflasjon i de etter hvert mange fotoprisene.

- Nå er det mange flere som får se og merke seg denne kvinnen, sier han.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.