<b>FORSVANT:</b> Her er den store tomastede seilbåten på 46 fot fotografert i Horten havn. <br/>Det er et mysterium at det <br/>aldri ble funnet en eneste pinne vrakgods etter den. 
FORSVANT: Her er den store tomastede seilbåten på 46 fot fotografert i Horten havn.
Det er et mysterium at det
aldri ble funnet en eneste pinne vrakgods etter den. 
Foto: Privat

Familefar, seiler og næringslivstopp Dag Poppe

«Mytilus II» forsvant sporløst fra Strømstad

Hvordan er det mulig at en ytterst seilvant og veltrent sikkerhetsfreak forsvinner sporløst med en stor seilbåt som er utstyrt med all verdens sikkerhetsutstyr?

Publisert Oppdatert

Blant mer enn 100 handelsfartøyer og noen militære farkoster, i tross alt oversiktlige Skagerrak, forsvant seilbåten «Mytilus II» – fullstendig sporløst – i oktober 2000.

Om bord var den velbemidlede og teknisk begavede bærumsmannen Dag Fredrik Caspary de Poppe (64). Elektroingeniøren hadde jobbet i flere av Norges største bedrifter og hadde gjort seg bemerket for sine ideer og store kunnskaper. Han sto bak utviklingen av et militært radiopeilesystem som senere ble patentert. Poppe var også sentral i utviklingen av mobiltelefonsystemet som gjorde det mulig for togpassasjerer å bruke telefonen gjennom den nybygde Romeriksporten – et teknisk fremskritt som ble regnet som stort for snart 20 år siden.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå