Gi en opplevelse i gave

Norge bugner over av gode opplevelser, men det er ikke alltid så lett å vite hvordan man skal få gitt dem bort som gaver. Spennende overnattinger i naturen er blant opplevelsesgavene som har tatt av i 2018. Gaver der mottakeren får overnattinger tett på naturen – som glamping, svevetelt og mikrohytter.

Løs gåter i Harry Potters verden – blant årets mest populære julegaver

  • Dette er et Escape Room der man får være med å løse gåtene fra Hogwarts selv. Spillet er basert på Rowlings roman om Harry Potter, man får på seg Hogwartskapper og må samarbeide for å løse mysteriet. Og det beste av alt: Man trenger ikke engang å ha gått på Hogwarts for å delta, forteller Yevgen Pylypenko, som er leverandør av opplevelsen hos YouWish.no.

På YouWish.no har de samlet Norges beste opplevelser på et sted, og du kan kjøpe disse som gaver til de du er glad i.

Enklere blir det ikke. Finn opplevelsene du vil gi bort og få tilsendt gavekort på e-post innen fem minutter. Fiks, ferdig, klart!

Årets beste opplevelsesgaver

Topp 10 til han

Ölsmaking for to, kr 890,- Indoor Skydive, fra kr 600,- Kjør Supersportsbil på bane, kr 3490,- Skytepakken for to, kr 890,- RIB safari, fra kr 745,- Flysimulator 737 – 800, fra kr 1090,- , Bobraft, kr 520,- Whiskysmaking for to, kr 1250,- Klatrepark, kr 300,-

Gjør som kona til Ivar. Kjøp en opplevelsesgave – oppfyll en guttedrøm! Fra kun 795 ,-

“Kjære Ivar! Jeg vet du er en tøffing som elsker fart og ikke er redd for en utfordring. Nå skal du få sette deg bak rattet i en eksklusiv Lamborghini og suse noen runder rundt på racerbanen. Kjør forsiktig – jeg er veldig glad i deg vet du 😉 Klem fra hun du vet ”

Top 10 til henne


Wallmans Dinnershow, kr 975,- Spapakke klassisk, fra kr 790,- Vinkurs og smaking, kr 790,- Hundekjøring, fra kr 650,- Sjokoladesmaking, kr 390,- Italiensk matkurs, kr 1350,- Modell for en dag, kr 795,-  Spapedikyr, kr 490,- Privat makeupkurs, kr 495,- Romantisk Spaweekend, fra kr 2490,-  Racingtur på bane, kr 990,-, Indoor Skydive, kr 600,- Norsk vingårdsopplevelse, kr 3500 ,-

EKTEMANNEN IMPONERTE MED EN OVERNATTING PÅ EN NORSK VINGÅRD

Randi Ramberg (53) fra Askøy fikk en overnatting på en norsk vingård som gave fra ektemannen sin i fjor. Hun roser han for å velge noe utenom det vanlige.

– Det var en gave fra mannen min, som ellers foretar panikkjøp hos gullsmeden. Så dette var riktig kreativt og vågalt, til ham å være, forteller Randi.

Hun vil anbefale opplevelsen til alle som er interessert i vin og til par som vil gjøre noe hyggelig sammen.

-Opplevelsen passer spesielt godt til voksne, gjerne par som vil gjøre noe hyggelig sammen.  Opplevelsen var ganske romantisk, fredelig og jordnær. Den kan anbefales til folk som er interessert i vin, men passer like bra til dem som ikke har så mye erfaring, sier hun.

Dårlig tid?
Digitale e-gavekort kommer på 5 minutter og hjelper travle folk. Med YouWish.no sine digitale e-gavekort kan man lene seg tilbake å ta det med ro i sofakroken.

Opplevelsesgavekort – Bestselger
Med opplevelsesgavekortet kan mottakeren av gaven selv velge opplevelse. Du bestemmer beløpet og gir bort en gave der man har valget mellom over 500 kvalitetsopplevelser i mange ulike kategorier.

Kjøp opplevelsesgavekortet her >

 

Topp 10 Eventyr & Action

Skytedate grovpistol, kr 1500,- Københavncruise for to, 798,- Escape Room, kr fra 320,- Fly luftballong, kr 2500,- Flyboard, fra kr 950,- Prøvefly et helikopter, fra kr 3190,- Taxibob, kr 995,-

  • FANTASTISK Å OPPLEVE NOE SÅNT SAMMEN

Julia (31) ville overraske kjæresten Phillip (34) med noe helt spesielt. Og hun fant akkurat det hun var på jakt etter. En RIB-safari hadde alt det hun ønsket: fart, vakker utsikt og en mulighet til å bli bedre kjent med Oslo.

-Det var et fantastisk eventyr! En perfekt blanding av sightseeing og fartsfylte drag med adrenalinkick. Mannen som kjørte oss var veldig imøtekommende, utsikten var helt unik og vært var attpåtil helt fantastisk, smiler Phillip.

Paret er enige om at opplevelsesgaver er veldig fine kjærestegaver, spesielt når man ikke ser hverandre så ofte eller vil utnytte tiden sammen til det fulle.

-Opplevelsesgaver er etter min mening den beste gaven du kan kjøpe i det 21.århundre. Du gir bort noe som du alltid vil ha med deg i hjertet som gode minner. Det er fantastisk at man kan oppleve noe sammen og dele følelser med hverandre, avslutter Julia.

Topp 10 Motorsport

Kjør supersportsbil på racerbane, kr 3490,- Kjør Ferrari, kr 795,- Kjør Lamborghini, kr 995,- Kjør GT86 på bane, kr 1999,- Top Gear Driving Experience, kr 5995,- Offroad experience, kr 1499,- Kjør en Formel 1-bil, kr 12900,- Racingtur på bane, kr 990,-  Adrenalintur på racingbane, kr 1790,- Lamborghini Driver Experience, 2795,-

OPPFYLTE EN GUTTEDRØM

Espen Flisbakk (51) fra Fredrikstad fikk en drømmedag på racerbanen av samboeren da han fylte 50 år i fjor. Turen ble gjennomført denne våren, og jubilanten er full av begeistring når han skal beskrive dagen.

-Det å få kjøre Lamborghini i knall sol og få lov til å bruke bilen nesten til det fulle… Ja, det var en guttedrøm som endelig gikk i oppfyllelse, smiler 51-åringen.

Espens opplevelse har gitt mersmak og han er veldig fornøyd med opplevelsen han fikk i gave.

– Å få en opplevelsesgave er helt supert! Bare det å finne på en slik gave er spennende. Det finnes mange andre opplevelser som også kan benyttes, men jeg valgte altså å bruke min gave til å kjøre styggfort med bil på bane.

Er det noe du kan tenke deg å gi andre ved en senere anledning?

– Ja, en opplevelsesgave uansett om det er bilkjøring eller mat på en bedre restaurant. Så er dette en fin gave til noen som har nesten alt. Det kan anbefales på det sterkeste til alle som har interesse for raske biler og motorsport. Og her er det ikke kjønnsdiskriminering – dette er gøy for alle. En slik gave må bare oppleves, smiler Espen.

Topp 10 Mat & Drikke

Middag for to, fra kr 690,- Lunsj, fra kr 150,- Fjordcruise med rekebuffet, kr 465,- Wallmans Dinnershow, kr 975,- Vinsmaking, fra kr 490,- Matlagingskurs, kr 1350,- Kanalcruise med middag, kr 599,- Hjuldamper med middag, kr 755,- Ost og cidersmaking, kr 795,- Kulinarisk matvandring, kr 890,-

MORSOM OG SMAKSRIK KVELD MED VENNINNE

Sissel Nour (50) fra Askim ble overrasket med en Sjokoladesmaking i gave fra søsteren sin i fjor. Hun gledet seg veldig i forkant, men var usikker på hva hun kunne forvente.

-Jeg gledet meg vilt selv om jeg ikke hadde den minste snøring om hva dette gikk ut på. Så jeg dro dit med åpent sinn og sommerfugler i magen, forteller Sissel.

Sissel og venninnen hadde en flott opplevelse sammen og lærte masse nytt.

– Det ble en kjempeflott og morsom kveld med en kjempe engasjert dame som viste bilder og hadde masse kunnskap som hun delte med oss. Jeg lærte masse nytt om sjokolade og fikk smake spennende sjokolader. Det var morsomt, forteller hun.

 

Topp 10 Kultur & Moro

Icebar experience for to, 390,- Fangene På Fortet, kr 250,- Spøkelsesvandring for to, 300,- Luksuscruise for to, kr 2098,- Harry Potter Escape, kr 415,- Glassblåsing, kr 175,- Kampen om tungtvannet, kr 480,- Segwaytur med guide, kr 535,- Stand Up-kveld for to, fra kr 200,- Gøy i trampolinepark, kr 250,-

  • DET FOREGÅR MYE RART I OSLO SOM IKKE ALLE HAR INNBLIKK I

Audun Pettersen (47) fra Oslo og kona var med på Spøkelsesvandring for to denne høsten. Denne opplevelsen foregår i den eldste delen av Oslo, rundt Akershus festning.

–Vi gledet oss og håpet det skulle bli en spennende og at vi skulle få lære mer om Oslo, forteller Audun.

Vandringen byr både på gamle skrøner og spøkelseshistorier, men det meste er sanne fortellinger om Oslos blodige historie.

– Det var en veldig bra opplevelse. Vandringen ble ledet av en kjempeflink formidler. Og det jeg sitter igjen med i etterkant er at det foregår mye rart i Oslo, som ikke alle har innblikk i, sier Audun. 

Hva syns du om å få en opplevelse i gave?

– Dette er genialt konsept! Jeg har allerede gitt bort flere opplevelser, smiler han.

 

Topp 10 Spaopplevelser

Massasje, fra kr 490,- Floating, kr 590,- Romantisk spaweekend, kr 2490,- Spapakke klassisk, kr 790,- Behandling for han, kr 790,- Spadag med lunsj, kr 550,- Spa og velværedag, kr 2230,- Klassisk behandling, fra kr 490,- Parfloating, 1290,- Behandling for gravide, 1200,-

KVALITETSTID PÅ SPAHOTELL

Kristine overrasket venninnen med en spaweekend for to tidligere i år.

– Vi dro på en deilig spaovernatting i Smøgen. Det var en veldig avslappende og koselig tur, forteller Kristine til YouWish.no.

Venninnene fikk en veldig koselig helg, fylt med latter, kvalitetstid og nye minner.

– Jeg hadde egentlig ingen spesielle forventninger. Jeg håpet på en avslappende og koselig helg – og det ble det. Det beste med opplevelsen var spa og maten, smiler hun.

Vil du anbefale opplevelsen videre til andre?

-Jeg føler at denne opplevelsen passer til både venninner og kjærestepar, men på grunn av atmosfæren vil jeg nok si at den passer aller best for par.

 

Topp 10 Weekend & Overnatting


Svevetelt med friluftspakke, 990,- Dome Glamping, 1390,- Luksuriøs tretopphytte, 4500,- Natt i Mikrohyttene, kr 2290,- Romantikk ved havet, 2590,- Skalldyrweekend, 2990,- Glamping i luksustelt, 1600,- Fjordromantikk, 2700,- Norsk vingårdsopplevelse, 3500,- Luksuscruise for to, 2098,-

 

  • VI SITTER IGJEN MED MANGE GODE MINNER

Elisabeth Løvoll (41) overrasket mannen sin med en romantisk gave utenom det vanlige da han fylte 50 år tidligere i år. Hun ville ta med han på en opplevelse som ville gi dem gode minner sammen og valget falt på en Romantisk Weekend.

– Vi var spente og gledet oss veldig. Vi håpet å få en fin mini-ferie med en god middag og god vin i en romantisk atmosfære, forteller Elisabeth.

Inkludert i opplevelsen er en nydelig treretters middag basert på lokale råvarer, og frokost med nystekt brød og ferskpresset kaffe. En musserende vin, et fat med lekkert anrettet frukt, sjokolade og myke badekåper som står klart på rommet ved ankomst. Sen utsjekk hvis ønskelig.

– Vi hadde en fantastisk opplevelse. Det var god service, hyggelige folk og god mat. Vi sitter igjen med mange gode minner. Det var spesielt stas å få musserende, småkaker og frukt på rommet, sier Elisabeth.

VELG OPPLEVELSER ETTER FYLKE HER:
Akershus (74), Aust-agder (15), Buskerud (44), Hedmark (36), Hordaland (80), Møre og romsdal (6), Nord-Trøndelag (4), Nordland (12), Oppland (51), Rogaland (51), Sogn og fjordane (1), Sør-Trøndelag (35), Telemark (50), Troms (10), Vest-Agder (8), Vestfold (51), Østfold (59)

LES OGSÅ